• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetDana 04. i 05. marta 2015. godine, u Šabcu je održana trening obuka "Veštine za efikasno kolektivno pregovaranje" u okviru Tvinig projekta "Unapređenje socijalnog dijaloga" koji finansira Evropska unija.

Projekt ima za cilj osnaživanje socijalnog dijaloga, kako bi to postao instrument putem kojeg bi Srbija ostvarila ekonomski razvoj i unapredila uslove rada, a sve uz bližu harmonizaciju sa međunarodnim i standardima EU.

Eksperti iz Slovačke pomažu Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike i socijalnim partnerima da razviju kapacitete u pogledu harmonizacije zakonodavstva u oblasti rada sa standardima Evropske unije, kao i u pogledu sprovođenja efektivnog socijalnog dijaloga na nacionalnom i lokalnom nivou. Na obuci su učestvovali predstavnici opština: Šabac, Ruma, Sremska Mitrovica, Valjevo, Bogatić, Loznica i Stara Pazova.

Na trening obuci ispred opštine Stara Pazova, sudelovali su članovi Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova: Marina Ljubinković, član Saveta ispred Lokalne samouprave opštine Stara Pazova, Svetlana Keser, član Saveta ispred Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova, Vladimir Ćulaja, član Saveta ispred Unije poslodavaca Stare Pazove i Milenko Vučinović, sekretar Socijalno-ekonomskog Saveta.

Program prvog dana obuke je bio usmeren na komunikaciju u socijalnom dijalogu, pregovaranje i efikasnu komunikaciju, veštine i tehnike komunikacije i vođenje razgovora.

Drugog dana program je usmeren na kolektivno pregovaranje i pripremu za pregovore, kvantifikaciju potreba za efektnim socijalnim dijalogom, koristi pregovaranja u odnosu na prioritete, uključujući primere pojedinih koristi pregovaranja iz prakse.

Bilo je reči o eventualnom umrežavanju rada Socijalno-ekonomskih Saveta na lokalnim nivoima i otvaranju internet sajta, kroz stručnu pomoć predstavnika Republike Slovačke, a uz odgovarajuću učešće Socijalno-ekonomskog Saveta na nivou Republike Srbije i Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog Saveta.

SEKRETAR SAVETA
Milenko Vučinović s.r

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA
Jovo Bijelić s.r

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije