• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Održana 7 sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara PazovaDana 20. oktobra 2014. godine u Staroj Pazovi je održana 7. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova sa članovima Tvining tima iz Republike Slovačke, u okviru sprovođenja tvining projekta: "Unapređenje socijalnog dijaloga" koji finansira Evropska Unija.

Sednica je održana u Beloj zgradi, Slovenski trg bb, u Staroj Pazovi sa početkom u 13,00 časova.

Sednici su prisustvovali i: Suzana Ilić, Načelnik odelenja za privredu opštine Stara Pazova, Mirjana Domonji, ispred ekološkog pokreta "Eko-san" Stara Pazova i predstavnici medija, Branka Rodić, novinar RTV Stara Pazova, Ružica Čanji, direktor i glavni i odgovorni urednik ,,Pazovačke revije,, i Ana Lešćan, novinar lista ,,Hlas ludu,,.

Na početku sednice članovima Saveta je pročitan odgovor Opštinske uprave opštine Stara Pazova, u kome se navodi da je Zaključak SES-a vezan za imovinsko-pravni status imovine opštine date na upravljanje a.d. ,,Rekreaturs,, iz Beograda, prosleđen Javnom pravobraniocu opštine Stara Pazova i da je predmet u postupku utvrđivanja činjeničnog stanja, nakon čega će Savet biti pismeno obavešten.

Jan Gramata i Galija Terzieva, eksperti tvining tima, predstavili su kritična pitanja funkcionisanja SES-ova na području Republike Srbije, a na osnovu procena izvršenih među svim funkcionalnim lokalnim Savetima.

Iznesene su preporuke i predlozi za unapređenje socijalnog dijaloga na lokalnom nivou. Predstavnjeni su primeri dobre prakse u opštinama Raška i Kljaževac u oblasti usklađenosti školstva sa potrebama privrednika, i dobar odnos socijalnog dijaloga sa poslodavcima u opštini Arilje.

Naglašeno je da će svi predlozi i preporuke koje je doneo naš lokalni Socijalno-ekonomski Savet biti sistemtizovani i prosleđeni prema određenim Ministarstvima. U cilju dalje edukacije na sprovođenju tvining projekta ,,Unapređenje socijalnog dijaloga,, između ostalog planiraju se i obuke i radni seminari sa članovima Saveta.

Na osnovu izvršenih Analiza o radu SES-eta u Republici Srbiji, od strane članova tvining tima, posebno je istaknut je i pohvaljen rad Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova, na iniciranju aktuelnih Tema o kojima socijalni partneri raspravljaju i donose odgovarajuće forme odluka, inicijativa i zaključaka.

SEKRETAR SAVETA: Milenko Vučinović s.r.

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA: Marina Ljubinković s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije