• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Održana 6 sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara PazovaDana 28. maja 2014. godine u Staroj Pazovi je održana 6. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova. Sednica je održana u Beloj zgradi, Slovenski trg bb, u Staroj Pazovi sa početkom u 11,00 časova.

Sednici su pored članova SES-a prisustvovali predstavnici medija: Vesna Miletić-novinar RTV Stara Pazova i snimatelj, Ružica Čanji-ispred ,,Pazovačke revije,, i Zoran Milić - ispred revije "Pazovačkog ogledalo".

Pre početka sednice minutom ćutanja odata je pošta tragično stradalima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju.

Na sednici je usvojen Zapisnik sa 4. sednice Saveta od 31. januara 2014. godine i Beleške sa 5. Tematske sednice Saveta i članova Tvining tima održane 16.maja 2014. godine.

Razmatrana je Informacija i vođena rasprava pokrenuta od strane predstavnika socijalnog partnera Lokalne samouprave opštine Stara Pazova o pitanju statusa imovine opštine Stara Pazova namenjene za odmor radnika opštine, a koja je data na upravljanje a.d. ,,Rekreaturs,, iz Beograda.Usvojen je Zaključak da se uputi dopis sekretaru Skupštine opštine Stara Pazova radi davanja povratne Informacije sa godišnje Skupštine a.d. ,,Rekreaturs,, koja će se prema biti održana u junu ove godine i na kojoj bi i naša opština terbalo da ima svog predstavnika. Očekujemo da se kroz traženu Informaciju dobije odgovor na pitanja o stanju imovine na Zlataru i Čanju, izveštaju Revizorske kuće o poslovanju, mišljenje Opštinskog pravobranilaštva kome je predmet prema našim saznanjima od strane Sekretara Skupštine opštine dostavljen na razmatranje i rad, kao i odgovor na druga statusna pitanja ove imovine.

Savet je ramatrao Informaciju o radu Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno koju je podneo sekretar Saveta. Vodila se rasprava o daljim aktivnostima i zaključeno da se jedna Javna tribina na ovu temu organizuje u junu mesecu sa ekspertima koji su bili angažovani od strane SSSS i Unije poslodavaca Srbije. Druga tribina se planira posle godišnjih odmora, i ukoliko bude moguće treba obezbediti prisustvo predstavnika RUJP i Republičkog inspektorata, sa ciljem informisanja javnosti o aktivnostima države u sprovođenju određenih mera iz ove oblasti.U realizaciji planiranog očekujemo podršku SES-a Republike Srbije i Pokrajinskog SES-a, kao i podršku lokalnih medija.

Razmatrana je informacija od strane predstavika Unije poslodavaca o aktivnostima privrednika na području opštine.

Savez samostalnih sindikata kao socijalni partner inicirao je Temu povećanja pomoći nezaposlenim trudnicama i porodiljama. Savet je nakon rasprave usvojio stav o upućivanju dopisa lokalnoj samoupravi opštini Stara Pazova, da razmotri mogućnost i ukoliko je moguće poveća iznos pomoći za trudnice i porodilje, koje žive na području naše opštine a nezaposlene su i nemaju drugih prihoda, sa dosadašnjih 10.000,00 na 15.000,00 dinara mesečno. Predsednik Unije pioslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove će proveriti kakvo je stanje u ovoj oblasti za trudnice i porodilje koje su preduzetnice i o tome informisati Savet.

Članovi Socijalno-ekonomskog Saveta razmatrali su mogućnost i način pružanja pomoći ugroženim od poplava. Odlučeno je da naknadu koju imaju za rad u Savetu za drugo tromesečje opredeljuju kao pomoć za ugrožene poplavama.

SEKRETAR SAVETA: Milenko Vučinović s.r.

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA: Marina Ljubinković s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije