• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

3. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova - Saopštenje za javnostDanas je u Staroj Pazovi održana 3. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova. Sednica je održana u Beloj zgradi, Slovenski trg bb, u Staroj Pazovi sa početkom u 15,00 časova.

Prilikom razmatranja Zapisnika sa prethodne sednice Saveta uočeno je od strane člana Saveta da se izveštaj objavljen na RTV Stara Pazova razlikuje od diskusija i zaključaka na samoj sednici. Preporučuje se da ubuduće predstavnici RTV SP budu prisutni na završetku rada sednice kako bi korektno izuvestili o donetim zaključcima i odlukama.Članovi Saveta su izrazili nezadovoljstvo zbog neodazivanja predstavnika RTV SP na uredno uručeno obaveštenje o terminu održavanja ove sednice.

Na sednici je razmatran i usvojen Predlog za izmenu i dopunu Poslovnika o radu Saveta.

Razmatran je i usvojen izveštaj o aktivnostima oko formiranja Radne grupe SES-a za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno. Savet je imenovao sastav Radne grupe koja će imati 9 članova. Razmatran je i usvojen Okvirni Plan rada Radne grupe, koja će na temelju istog sačiniti svoj Akcioni Plan rada za naredni period, odnosno za 2014. godinu.

Usvojen je predlog Finansijskog Plana Socijalno-ekonomskog Saveta za 2014. godinu, koji će biti upućen budžetu lokalne uprave.

Usvojeno je zaključivanje Ugovora o pružanju knjigovodstveno-finansijkih usluga za Savet za poslovnu 2013. godinu.

Razmatrana je realizacija odluka Saveta donetih na prethodnoj sednici.

Usvojena je Inicijativa-Apel, da se prilikom razgovora lokalne uprave sa investitorima koji investiraju na području naše opštine, uvaži potreba i postigne dogovor kojim će prilikom izvođenja radova - izgradnje novih privrednih objekata investitori uposliti postojeće kapacitete privrednika sa područja naše opštine. Također se apeluje da se prioritet prilikom zapošljavanja daje nezaposlenima radnicima koji žive na području opštine Stara Pazova.Usvojen je predlog da ovo pitanje razmatra Savet na sledećoj sednici, i da se na sednicu pozove direktor J. P. Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova.

Razmatrana je i podržana Informacija o predlozima za socijalni dijalog povodom predloga teksta Kolektivnog ugovora za predškolske ustanove ,,Poletarac,, i ,,Radost,,. Na inicijativu Sindikata razmatrano je pitanje kapaciteta za decu predškolskog uzrasta na području Stare Pazove i konstatovano da su premali postojeći kapaciteti u odnosu na broj korisnika. Usvojen je zajednički Stav - Apel Saveta prema opštinskoj upravi da razmotri i iznađe mogućnost za izgradnju novih kapaciteta.

Razmatrana je problematika vezana za način obračuna i dinamiku plaćanja gasa u zimskom periodu, koju sprovodi distributer ,,Gas-Feromont,, iz Stare Pazove.Usvojen je predlog da se o ovom pitanju otvori rasprava na sledećoj sednici Saveta na koju će biti pozvani predstavnici Mesnih zajednica sa područja naše opštine, koji sklapaju Ugovore o isporuci sa distributerom u cilju razmatranja mogućnosti plaćanja utroška gasa na rate i uz manju kamatu.

Sve Inicijative, Preporuke i Odluke Savet je usvojio konsenzusom predstavnika svih socijalnih partnera, uz prethodno usaglašavanja stavova i pronalaženje optimalnih rešenja po svakoj od tema.

Sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova završena je u 16,20 sati.

SEKRETAR SAVETA
Milenko Vučinović s.r.

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije