• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nastavljaju-se-investicije-u-infrastrukturuPuštanjem u rad novopostavljene ukrasne i moderne led rasvete oko platoa ispred novobanovačkog hrama i Doma kulture, završeni su radovi II faze rekonstrukcije centra Novih Banovaca, naselja u Opštini Stara Pazova koje se konstantno širi.

„Novi Banovci su nedavno dobili novi izgled centra, takozvane prve faze rekonstrukcije centra naselja i Svetosavske ulice, a evo sada smo završili i radove na rekonstrukciji drugog dela gde se nalaze Dom zdravlja, Dom kulture, osnovna škola i crkva. Izvođeni su radovi na arhitektonskom uređenju platoa, rekonstrukciji postojećih saobraćajnica, postavljena je nova, moderna javna rasveta, urađeni su svi neophodni radovi na kanalizaciji, izgrađen je parking prostor i hortikulturno uređenje. Ponosni smo što smo završili još jednu infrastrukturnu investiciju u okviru ranije zacrtanog cilja da se i Novi Banovci pridruže drugim uređenim mestima naše Opštini“, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Namera je da se kompletnim rekonstrukcijama centara naselja, koje planski sprovodi rukovodstvo staropazovačke lokalne samouprave, najpre podigne kvalitet života građana, a neki od ciljeva su i:

  • Rast zaposlenosti u maloj privredi zbog atraktivnosti lokacije
  • Razvoj kulturnih vrednosti tj. kreiranje centralnog mesta za okupljanje i kvalitetne uslove za realizaciju kulturnih sadržaja, manifestacija itd.
  • Rešavanje parking prostora u centru naselja

Lokalna samouprava je budžetskim sredstvima za ovu namenu obezbedila preko 30 miliona dinara, čime je na sebe preuzela obavezu regulisanja PDV-a za celu investiciju. Ostatak od 20,5 miliona dinara (bez PDV-a) obezbedilo je Ministarstvo privrede, što ukazuje na zajedničko zalaganje lokalne i republičke vlasti za dobrobit svih građana.

Radovima druge faze obuhvaćen je deo Školske ulice sa uređenjem oko crkve i pripadajućim saobraćajnicama na tom delu. Izvedeni su radovi na potpunom uređenju svih saobraćajnih i pešačkih površina, sa uređenjem zelenih površina i platoa na delu Školske ulice oko crkve, ispred Doma zdravlja i doma kulture. Urađeno je 41 parking mesto. Takođe urađen je i zatvoren sistem kišne kanalizacije. Postavljena je saobraćajna signalizacija kao i javno osvetljenje, savremenim svetiljkama sa LED rasvetom. Izvršeno je priključenje objekata koji nisu bili priključeni na kanalizacionu mrežu.

Prostor oko crkve pretvoren je u moderan gradski trg sa pozornicom i panoom za prikazivanje bioskopskih predstava i formiranje pozorišne scenografije. Trg se kaskadno spušta sa tri stepenika i tako se formira gledališni prostor. Na južnom delu trga formirana je pozorišna bina.

Urađene su četiri nove saobraćajnice, prilikom čega je zadržan postojeći kolovoz uz izradu novog sloja asfaltbetona, uz postavljanje ivičnjaka sa obe strane kolovoza. Takođe prilikom izvođenja radova neophodna su bila izmeštanja gasovodne mreže, izmeštanje elektroenergetskih objekata kao i telefonskih kablova i priključnog šahta i vodovodnih instalacija.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije