• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-jos-bolji-uslovi-za-ljubitelje-sporta-i-zdravog-zivota-gradi-se-savremena-sportska-hala-u-starim-banovcimaJoš jedna velika investicija u infrastrukturu u Podunavlju počinje sa prvim toplim danima. Naime, Opština Stara Pazova je uspešno obezbedila dodatna sredstva na još jednom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja i na ovaj način obezbedila oko 90 miliona dinara za prvu etapu izgradnje sportske hale u Starim Banovcima. Iz opštinskog budžeta za kapitalnu investiciju, sa kojom će se u velikoj meri unaprediti sportske aktivnosti i osavremeniti uslovi za pripremu i trening brojnih sportista i sportskih klubova na teritoriji opštine, izdvojeno je oko 20 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljka Kovačevića, uručio je u sredu, 31. januara Ugovor o prenosu sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata prvom čoveku staropazovačke opštine, Đorđu Radinoviću.

„Ponosan sam što je opština Stara Pazova poslednjih pet godina veoma uspešna i što smo uspeli da, i uz pomoć dela sredstava dobijenih kroz podršku pokrajinskih i republičkih organa, sprovedemo u delo ono što smo ranije zacrtali, a to su brojni infrastrukturni projekti u svim naseljima opštine podjednako. Ove godine, zahvaljujući podršci Uprave za kapitalna ulaganja, u Starim Banovcima započećemo izgradnju savremene sportske hale, nalik na višenamensku halu koju smo već izgradili u Golubincima. U Podunavlju se već uveliko radi. U toku je druga faza radova na uređenju centra Novih Banovaca kod hrama, a izvode se radovi i na rekonstrukciji centara Surduka i Belegiša“, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

„Najvažniji projekti su pred nama, danas smo dodelili ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština u AP Vojvodini, u vrednosti od oko 2 milijarde dinara. Ovi projekti se odnose uglavnom na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti. U ovoj godini indeks kapitalne potrošnje povećan je sa 24 na 37 – 38 procenata, što govori da se povećavaju iznosi koji se investiraju u kapitalne projekte. Novi konkurs Uprave za kapitalna ulaganja biće raspisan u julu mesecu, te se nadam da će svi gradovi i opštine nastaviti sa praksom uspešnog apliciranja i daljeg razvoja svojih naselja“, objasnio je medijima Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije