• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-dobar-uzor-drugim-lokalnim-samoupravamaStručna javnost zastupa stav da na ukupan ekonomski i privredni razvoj jedne zemlje direktno utiču privredne aktivnosti na lokalu. Jedan od glavnih pokazatelja uspešnog razvoja države je svakako procenat uposlenosti njenog stanovništva.

„Potrebni radnici u proizvodnji!“ ovo je najčešći oglas na koji ćete naići u staropazovačkoj opštini. Brojne realizovane investicije proteklih godina dovele su do toga da je stopa nezaposlenosti u ovoj sremskoj opštini daleko ispod republičkog proseka.

Izjava Đorđa Radinovića, predsednika opštine Stara Pazova: „Čuli ste podatak da je stopa nezaposlenosti smanjena za 40%, ali mnogo preciznije je kada kažemo da je 2012. godine bilo zaposleno svega 9400 građana opštine Stara Pazova, a da je danas taj broj daleko veći, 19000 građana je u radnom odnosu. To dovoljno govori koliko je naša privreda razvijena, koliko se razvijala i koliko je u Staroj Pazovi preduzetnički duh prisutan. Još 70-ih i 80-ih godina prošlog veka u Opštini Stara Pazova je počelo da se razvija zanatstvo i te zanatske radnje su polako počele da prerastaju u ozbiljna preduzeća koja i danas posluju. U Opštini Stara Pazova nije teško raditi i razvijati biznis, samo treba malo biti posvećen privredi i potrebama privrednika.“

Najviše se traže radnici metalske struke za konkretne proizvodne zadatke. Prema najnovijim podacima, pad nezaposlenosti zahvatio je celu Srbiju, izjavio je ministar Zoran Đorđević, otvarajući nedavno sajam privrede u Novoj Pazovi.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, slocijalna i boračka pitanja Vlade Srbije: „40% je smanjena nezaposlenost i to jeste bio program Vlade RS koju je predvodio Aleksandar Vučić, a sada to nastavlja i premijerka Brnabić. Na ovaj način Srbija postaje vidljiva na mapi sveta, postaje vidljiva i za privrednike u regionu, koje želimo da privučemo da investiraju u Srbiju, jer je to najbolji način u kreiranju novih radnih mesta, odnosno smanjenju stope nezaposlenosti. Pred nama je još bolji period, još više investicija i ja se nadam da ćemo vrlo brzo doći do toga da saopštimo rezultate da je stopa nezaposlenosti ispod 10% odnosno da je jednocifrena.“

U opštinskoj upravi napominju da je servilnost prema svakom investitoru i brzina izdavanja potrebnih dozvola ključ uspeha za privlačenje investicija. Upravo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvarajuče juče fabriku u Vlasotincu istakao primer Stare Pazove.

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije: „Mi smo kao država pomogli značajnim subvencijama sa 3,2 miliona evra i ja sam ponosan na to jer je to doprinelo većem zapošljavanju Vlasotinčana. Pomagaćemo i dalje, to je novih 100 zaposlenih, a to je velika stvar za Vlasotince koji i dalje ima visoku stopu nezaposlenosti. Moraćemo još više da radimo, jer kao što je u Staroj Pazovi stopa nezaposlenosti ispod 5%, ovde je veoma visoka i zbog toga ćemo morati još da se trudimo i radimo kako bi imali manje siromašnih ljudi i da bi bilo više nade za budućnost.“

Da ovaj trend pada nezaposlenosti ne bude samo trend, već ustaljeno stanje, potrebno je mobilisati sve činioce u ovom procesu, naročito iskustvo. Privreda staropazovačke opštine je uveliko spremna za dualno obrazovanje.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije