• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-reseno-stambeno-pitanje-za-jos-tri-izbeglicke-porodice-sa-teritorije-opstine-stara-pazovaTrajno i održivo rešavanje stambenog pitanja za veliki broj izbegličkih porodica koje žive na teritoriji opštine Stara Pazova veliki je i zahtevan posao, koji je do sada naša lokalna samouprava uspešno sprovodila zahvaljujući veoma dobroj saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Opština Stara Pazova u kontinuitetu sprovodi aktivnosti, u cilju trajnog rešavanja stambenog pitanja ugroženih grupa stanovništva. Zahvaljujući velikoj podršci Komeserijata za izbeglice i migracije, tri izbegličke porodice sa teritorije Opštine Stara Pazova dobile su pomoć u vidu montažnih kuća, čiji ključevi su im juče uručeni na konferenciji za novinare u zgradi opštine.

Čestitke na dobijenim, novoizgrađenim domovima, odabranim korisnicima, porodicama Kovačević iz Novih Banovaca, Kalat iz Stare Pazove i Tunić iz Surduka, uputili su Milan Beara, zamenik predsednika opštine Stara Pazova, Dragana Barjaktarević, opštinska poverenica za izbeglice i Željko Pejatović iz Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

„Veliki broj izbegličkih porodica su tih mučnih 90-ih godina, bežeći od rata, za svoj novi dom odabrale našu opštinu. Veliki broj njih su decenijama bili podstanari ili su živeli u nekim od kolektivnih centara. Drago mi je da smo mi na lokalu, zahvaljujući podršci Komesarijata, uspeli da im obezbedimo osnovno za normalan život, počevši od rešavanja stambenog pitanja. Čestitam Vama koji ste sa nama ovde danas, što ste najzad dobili nešto što možete zvati svojim novim domom, a svim porodicama kojima još uvek nije rešeno stambeno pitanje, poručujem da ni Vi nećete biti zaboravljeni i ostavljeni, jer mi nastavljamo da gradimo. U Golubincima je počela izgradnja 30 stanova, a u Staroj Pazovi je planirana izgradnja zgrade sa 169 stanova.“, istakao je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

Dodela montažnih kuća za izbegla lica koja žive na teritoriji opštine Stara Pazova projekat je koji se realizuje u okviru potprojekta 2, Regionalnog stambenog programa.

Potprojekat 2 podrazumevao je izgradnju 120 montažnih kuća, dodelu 200 stambenih jedinica, 330 paketa građevinskog materijala i 250 seoskih kuća u odabranim lokalnim samoupravama.

Stambeno pitanje u 2017. godini rešiće 2 hiljade porodica prognanih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u ratovima od 1991. do 1995. godine koji žive u Srbiji i to zahvaljujući Regionalom stambenom programu zbrinjavanja koji se realizuje u našoj zemlji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope. Program se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije