• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Додела уџбеника о школког прибораU školskoj 2017/18. godini, na teritoriji Opštine Stara Pazova, u prvi razred, u devet osnovnih škola, upisano je 653 učenika. S obzirom da je nabavka udžbenika i pribora, te opremanje prvaka, veliki novčani izdatak za svaku porodicu, Opština Stara Pazova je ove godine, pored bogatih setova školskih pribora, koje prvacima poklanja svakog septembra, na inicijativu predsednika Opštine, Đorđa Radinovića, po prvi put nabavila i kompletne udžbenike za nastavu.

Pored predsednika Opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića, udžbenike i pribore su delili i đacima poželeli srećan početak školovanja i načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, Željko Šolaja, opštinski prosvetni inspektor, Mileva Ljubinković i član Opštinskog veća, Radoje Blagojević.

Поред председника Општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића, уџбенике и приборе су делили и ђацима пожелели срећан почетак школовања и начелник Одељења за друштвене делатности, Жељко Шолаја, општински просветни инспектор, Милева Љубинковић и члан Општинског већа, Радоје Благојевић.

„Ovo je samo jedan od vidova pomoći Opštine Stara Pazova prema građanima, koje su u krajnjoj liniji usmerene ka podsticaju za porast stope nataliteta u našoj lokalnoj sredini. Jedna privredno uspešna Opština, kakva je naša, svakako treba da bude jaka podrška roditeljstvu i povećanju broja dece. Besplatnim udžbenicima i priborom za učenike prvih razreda, mi štedimo novac roditeljima, a ukoliko nabavka udžbenika pređe u tradiciju svake godine, svakako da će i sa nekim drugim merama i infrastrukturnim investicijama koje sprovodimo, pozitivno uticati na mlade roditelje da imaju više dece. Naša Opština se rapidno razvija i ekonomski i društveno, stoga je naš cilj i da natalitet prati putanju razvoja, te da naša deca naslede sve ono što za njih gradimo sada. Vođeni ovim, redovno ulažemo i u obnovu obrazovnih objekata, a posebno u izgradnju objekata vrtića. Svim učenicima prvih razreda želim da zavole školu, da svoje obaveze prihvate sa odgovornošću i da nakon školovanja postanu uspešni ljudi, koji će nastaviti da razvijaju i jačaju našu Opštinu,“ izjavio je prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović, prilikom podele udžbenika i pribora, u jednoj od staropazovačkih osnovnih škola.

Rukovodstvo naše Opštine je iskoristilo današnju posetu da se, i ovog puta, na terenu uveri u aktuelne uslove u kojima škole funkcionišu i u kojima radi nastavno osoblje. Stvaranje još boljih uslova u školama je prioritet staropazovačke lokalne samouprave, a u prilog tome stoji i činjenica da je u proteklih nekoliko godina rešeno dosta ključnih problema, koji su ometali rad škola godinama unazad.

Fotografije:

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije