• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-radovi-na-izgradnji-prve-dve-od-tri-buduce-nove-kruzne-raskrsnice-na-putu-stari-banovci-stara-pazovaDa bi se u potpunosti uredila putna infrastruktura, naročito centri naselja, prilazi naseljima i industrijskim zonama, rukovodstvo Opštine Stara Pazova je u proteklih nekoliko godina, vredno radilo i na projektno-tehničkim i administrativnim pripremama za realizaciju novih važnih infrastrukturnih investicija, a u skladu sa prioritetima i predviđenim redosledom za svako mesto ponaosob.

Radovi na najavljivanim projektima za ovu godinu su uveliko u toku. Pored izgradnje novopazovačke petlje na autoputu E-75, još jedan bitan infrastrukturni projekat za građane opštine Stara Pazova je u fazi realizacije.

U pitanju je izgradnja dve kružne raskrsnice na pomenutom putnom pravcu i to:

  • kružni tok (raskrsnica) na izlazu iz naselja Stara Pazova (ulica Podunavskog partizanskog odreda i Vuka Karadžića) i
  • kružni tok (raskrsnica) Banovačke ulice i početka kraka za izlaz na autoput E-75 u pravcu Beograda

Izgradnja obe kružne raskrsnice predstavlja drugu i šestu, od devet projektom predviđenih faza, za radove na rekonstrukciji državnog puta II A reda 127, Stara Pazova – Stari Banovci, i predstavlja jednu od najsloženijih i najzahtevnijih investicija jer se u potpunosti menjaju postojeće saobraćajnice.

Investicija koju finansira Opština Stara Pazova, prema ugovorenoj vrednosti radova, iznosi oko 39 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi pri samom nadvožnjaku na auto putu E-75, pravac od Starih Banovaca ka Staroj Pazovi, odnosno na kraku uključenja, tj. isključenja na autoput.

Funkcionisanje saobraćaja – apel vozačima za oprez

Za vreme izvođenja radova na izgradnji pomenutih kružnih raskrsnica, saobraćaj će se odvijati usporeno u periodu od 14. juna do 28. avgusta, pa apelujemo na sve vozače, koji koriste ovu deonicu puta, da budu izuzetno pažljivi i da svoju vožnju prilagode trenutnim uslovima puta.

Ukratko o toku projekta

Prošle godine završena je prva, od ukupno devet faza projekta rekonstrukcije puta Stara Pazova – Stari Banovci, odnosno kompletno su rekonstruisane ulice Svetosavska i Vuka Karadžića, pri čemu je potpuno zamenjen asfalt, a sama saobraćajnica je proširena i adaptirana za transportni saobraćaj. Urađeni su i novi ivičnjaci, ćuprije i prilazi kućama kao i bočne prilazne rampe.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije