• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nova-kruzna-raskrsnica-kod-pazovackih-bazena-bice-zavrsena-pre-rokaNa samo kilometar udaljenosti od dve značajne staropazovačke industrijske zone i lokacije na međunarodnom autoputu E-75, gde se upravo gradi nova petlja sa isključenjima, uveliko se izvode radovi na izgradnji kružne raskrsnice na državnom putu II A reda broj 100 i lokalnog puta Vojka – Stari Banovci. Ovo veoma prometno čvorište, na putnom pravcu Beograd – Novi Sad, sa novom kružnom raskrsnicom kod Pazovačkih bazena, značajno će olakšati i dodatno obezbediti funkcionisanje saobraćaja u sva četiri pomenuta smera.

Radove, koji teku po predviđenom planu i dinamici, danas su obišli Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova i predsednik MZ Nova Pazova Željko Madžarević. Buduća kružna raskrsnica je od izuzetnog značaja i za građane i za domaću privredu, s obzirom da se nalazi na trasi infrastrukturnog koridora, koji povezuje autoput Beograd – Novi Sad i autoput Beograd – Zagreb, naglasio je prilikom obilaska radova, Đorđe Radinović, prvi čovek staropazovačke opštine.

„Ovo je veoma značajna raskrsnica i čini centralni geografski deo naše opštine. Ona povezuje dva najveća naselja Staru i Novu Pazovu, Stare Banovce i Vojku. Saobraćaj na ovoj raskrsnici je veoma frekventan i upravo ovde se dešavao veliki broj saobraćajnih nezgoda, svi znamo da su kružne raskrsnice rešenje problema kao što su velike saobraćajne gužve. Bezbednost svakog učesnika u saobraćaju će od sada biti na veoma visokom nivou. Uopšteno govoreći, svi građani naše opštine će imati koristi od nove raskrsnice, na kojoj će pored kružnog toka i potpuno nove saobraćajnice biti postavljena i nova javna rasveta kao i autobuska stajališta. Ostvariće se i bolja komunikacija između dve najznačajnije industrijske zone u opštini, a izgradnja petlje sa isključenjima na autoput, koja se gradi u blizini, zahtevala je moderniju i komotniju raskrsnicu kakva se gradi na ovom mestu“, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

U novembru prošle godine potpisan je Ugovor između opštine Stara Pazova i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine o dodeli novčanih sredstava namenjenih unapređenju saobraćajne infrastrukture na teritoriji naše opštine. Ukupna ugovorena vrednost investicije je 30.886.069,32 dinara, a ovim ugovorom, Uprava sufinansira projekat sa 61,50%, dok je ostatak novca, osnosno 38,50% od ugovorene vrednosti, Opština Stara Pazova izdvojila iz budžeta.

„Opština Stara Pazova je uvek bila primer za sve lokalne samouprave u Srbiji. Odnos prema građanima i privrednicima po svim pitanjima je za svaku pohvalu. Mi u AP Vojvodini smo prepoznali napore rukovodstva Stare Pazove da na razne načine obezbedi novčana sredstva za bitne infrastrukturne investicije, a da ne optereti mnogo budžet, te smo i odobrili određena novčana sredstva za sufinansiranje ovog projekta. U julu mesecu raspisujemo nove konkurse iz pet oblasti i ne sumnjam da će Opština Stara Pazova, kao i do sada, pripremiti svu neophodnu dokumentaciju i odlične projekte sa kojima će konkurisati na njih“, istakao je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Ap Vojvodine.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice, u samoj zoni radova, izmenjen je režim saobraćaja, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija. Po rečima izvođača, radovi bi trebalo da budu završeni do polovine jula kada će i saobraćaj na ovoj deonici biti u punoj funkciji, a pored kružne raskrsnice, biće postavljena nova autobuska stajališta i savremena javna rasveta.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije