• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-obezbedila-sredstva-za-stambeno-zbrinjavanje-interno-raseljenih-lica-sa-kimČetiri porodice koje žive na teritoriji Opštine Stara Pazova, a koje su sticajem nesrećnih okolnosti morale da napuste svoje domove na Kosovu i Metohiji uskoro će, nakon dugogodišnjeg menjanja podstanarskih adresa, dobiti sopstvene domove, zahvaljujući realizaciji projekta pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodatne pomoći u građevinskom materijalu za adaptaciju predmetne seoske kuće.

Ugovore za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica sa KiM kroz kupovinu kuće sa okućnicom i dodatne pomoći u građevinskom materijalu, danas su potpisali Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, izabrani korisnici pomoći (Nenad Matić, Nebojša Đorić, Miodrag Vasiljević, Aleksandra Vasiljević) i prodavci seoskih kuća i okućnica.

„Želim da Vam čestitam što ste najzad dobili vaše domove i što ćete se sada skrasiti na jednom mestu, bez stalne potrage za povoljnijim i boljim smeštajem. Stalan i siguran dom je temelj svake čvrste i srećne porodice, a to je ono čemu mi stremimo, da svakom građaninu opštine obezbedimo osnovne uslove za normalan život, pogotovo za lica koja su izbegla iz BiH, Hrvatske ili KiM. Na teritoriji naše opštine svoj novi dom našlo je veoma mnogo porodica izbeglih iz bivših jugoslovenskih republika ali i sa KiM, nekima od njih smo, na različite načine već rešili stambena pitanja. Trudićemo se da i ubuduće pratimo sve programe i konkurse i da, u skladu sa našim mogućnostima, izdvajamo novčana sredstva za rešavanja jednog od najbitnijih egzistencijalnih problema, problem smeštaja“, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, pozdravljajući sve prisutne, na današnjem potpisivanju ugovora.

Komisija Povereništva za izbeglice Opštine Stara Pazova odobrila je, početkom meseca, sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i sredstva za adaptaciju tih kuća. Projekat Komeserijata za izbeglice vredan je 11,5 miliona dinara i sufinansira se iz budžeta Opštine Stara Pazova sa 10%. Svakoj porodici je odobreno po 9500 evra za kupovinu kuće i 1500 evra za adaptaciju (u dinarskoj protivvrednosti). Najavljen je još jedan javni poziv za dodelu dodatnih šest kuća sa okućnicom, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Stara Pazova narednih dana.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije