• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nabavljena-nova-sportska-oprema-za-banovacku-osnovnu-skolu-uskoro-kompletna-rekonstrukcija-skolskog-objektaPredstavnici lokalne samouprave, na čelu sa Đorđem Radinovićem, predsednikom Opštine, obišli su Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima i tom prilikom banovačkim osnovcima podelila neophodnu sportsku opremu kako bi poboljšala uslove za nesmetano obavljanje fizičke nastave i podstakla decu da se bave sportom.

Pored ulaganja u nabavku i zanavljanje sportske opreme, Opština Stara Pazova kontinuirano ulaže i u adaptacije školskih objekata. Tako je u novobanovačkoj osmoletki, tokom zimskih meseci, saniran kompletan sanitarni čvor i adaptirane su svlačionice u fiskulturnoj sali. Ovo su samo početni radovi na rekonstrukciji celokupnog školskog objekta, projekta čija realizacija treba da počne tokom leta.

„Opština Stara Pazova i Odeljenje za sport i omladinu su zajedničkim sredstvima obezbedili nabavku lopti za sve školske sportove kako bi osnovcima obezbedili sve neophodno za časove fizičke nastave. Tokom boravka u školi, obišli smo i renovinare svlačionice i kupatila u koje je uloženo oko milion dinara. Međutim, u ovoj školi tek počinju ozbiljniji radovi, jer je ove godine preko leta planirana rekonstrukcija celokupnog školskog objekta, kroz nekoliko faza, odnosno obnova novog dela školske zgrade i rušenje stare zgrade koja datira iz tridesetih godina prošlog veka, kao i izgradnja novog školskog objekta. Za ovaj projekat se trenutno radi projektna dokumentacija“, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Pored predsednika Radinovića, školu su obišli i Velibor Katić, načelnik Odeljenja za sport i omladinu i Bojan Ivošević, direktor OŠ „Nikola Tesla“. Zahvaljujući sluhu lokalnih čelnika, sportska sala u ovoj osnovnoj školi je najzad adaptirana. Kroz nju dnevno prođe preko 1000 dece, ali i rekreativaca i sportista iz klubova koji je koriste za svoje treninge. Kompletno su zamenjeni sanitarni čvorovi, pločice u kupatilima i urađena je rekonstrukcija svlačionica.

„Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na veoma istančanom sluhu kada su potrebe dece u pitanju. Naša fiskulturna sala je bila u veoma lošem stanju. Izgrađena je devedesetih godina i od tada nije ulagano u sanitarni čvor i svlačionice. Sada smo rešili brojne probleme sale, koja ima maksimalan stepen iskorišćenja, a posebno se radujemo najavljenoj rekonstrukciji školskog objekta, jer je u Novim Banovcima evidentno povećanje broja učenika. Danas smo dobili i novu sportsku opremu, koja će nam zasigurno pomoći u boljoj promociji sporta među školskom decom“, izjavio je Bojan Ivošević, direktor OŠ „Nikola Tesla“.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije