• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-pokrajinski-sekretar-vuk-radojevic-u-razgovoru-sa-staropazovackim-poljoprivrednicima-i-stocarimaPokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, boravio je ove nedelje u opštini Stara Pazova, gde je u okviru redovnih aktivnosti Sekretarijata posetio tri poljoprivredna domaćinstva u Surduku i Belegišu.

Delegaciju Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Surduku je dočekao Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Milan Beara, zamenik predsednika i saradnici, a zajedno su obišli poljoprivredno domaćinstvo Sime Paunovića i vinariju Milanović u Surduku kao i poljoprivredno gazdinstvo Zorana Ličanina u Belegišu.

Okupljenim zadrugarima i poljoprivrednicima, pokrajinski sekretar, Vuk Radojević je predstavio mere agrarne politike Sekretarijata i odgovarao na pitanja i davao savete poljoprivrednicima. Istakao je da je trenutno aktuelno čak 13 konkursa Sekretarijata, s merama bespovratne podrške u oblasti razvoja poljoprivrede i sela, kao i da su direktna podsticajna sredstva poljoprivrednicima povećana sa oko 800 miliona dinara od prošle godine na skoro 1,4 milijarde u ovoj godini.

Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova je ovom prilikom izjavio da će lokalna samouprava, na osnovu svojih mera podrške poljoprivredi, sredinom aprila dodeliti za stotinjak malih poljoprivrednih proizvođača, koji obrađuju do pet hektara zemlje, po 50.000 dinara pomoći u prolećnoj setvi.

Prvi put ove godine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, podržao je mlade i žene na selu sa merama koje su usaglašene sa Ministarstvom poljoprivrede, u vidu podsticajnih sredstva za mlade poljoprivrednike iz start – ap programa, na osnovu kojih oni mogu da dobiju do milion i po dinara, od čega je 75 odsto bespovratnih sredstava.

Poljoprivrednici su se zahvalili pokrajinskim i lokalnim vlastima za brigu i pomoć koju pružaju malim poljoprivrednim gazdinstvima.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije