• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-ministar-poljoprivrede-nedimovic-posetio-poljoprivredna-domacinstva-u-opstini-stara-pazovaU okviru predstavljanja novih podsticajnih mera Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije, opštinu Stara Pazova posetio je resorni ministar gospodin Branislav Nedimović, i zajedno sa Đorđem Radinovićem, predsednikom Opštine Stara Pazova, obišao mlekaru „Eko korp“ u Belegišu, a zatim i poljoprivredno gazdinstvo porodice Grujić u Vojki.

„Ministarstvu poljoprivrede je cilj da se razvijaju mala, lokalna tržišta kako bi se razvijali prerađivački kapaciteti, jer je sistemski vezano tržište prerađivača i kooperanata garant stabilne poljoprivredne proizvodnje“, naglasio je prilikom obilaska, ministar Nedimović. On je u razgovorima sa prisutnim poljoprivrednim proizvođačima rekao i da su raspisani konkursi za bespovratna sredstva za preradu u poljoprivredi i objasnio na koje načine oni mogu da konkurišu.

Mlekara "Eko Korp" u Belegišu proizvodi dnevno više od 20 tona mleka i sarađuje sa lokalnim dobavljačima, što je jako važno za opštinu Stara Pazova, jer lokalni poljoprivrednici imaju gde da plasiraju mleko i samim tim povećavaju svoj stočni fond. Mlekara planira da proširi svoju proizvodnju, a lokalna samouprava će da pomogne izgradnju novih pogona, jer to znači i nova radna mesta, rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

„Mi smo tu da pomognemo kada počne izgradnja novih pogona u onome što je u našoj nadležnosti, a to su neophodne dozvole potrebne za proširenje. Opština Stara Pazova je prepoznatljiva po pomoći koju nudi svim investitorima, bilo da je reč o otvaranjima novih, ili proširenjima postojećih pogona kako bi se investicija što pre realizovala, jer svaka nova investicija donosi i nova radna mesta“, istakao je Đorđe Radinović, prvi čovek staropazovačke opštine.

Nakon Belegiša, ministar Nedimović je obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Grujić u Vojki, gde je imao priliku da obiđe i novoizgrađenu kružnu raskrsnicu i rekonstruisan centar sela, gde je ugrađeno oko 870 tona asfalta sa najmodernijim pratećim mobilijarom.

Ministar Nedimović je pohvalio poljoprivredno domaćinstvo porodice Grujić, koja se bavi zemljoradnjom i stočarstvom, zaključivši da u Srbiji i te kako može kvalitetno da se živi i prihoduje od poljoprivrede.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije