• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-delegacija-opstine-stara-pazova-posetila-opstinu-nova-gorica-u-sloveniji-odrzani-susreti-sa-slovenackim-privrednicimaNakon uspešnih privrednih i bilateralnih susreta u Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, rukovodstvo Opštine Stara Pazova nastavlja sa dokazano dobrom praksom, širenja i uspostavljanja novih saradnji sa Opštinama i privrednicima iz evropskih zemalja.

Delegacija Opštine Stara Pazova koju su činili Đorđe Radinović, predsednik opštine, Marina Savić, pomoćnica predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing, Vladimir Jovanović, pomoćnik predsednika za međunacionalne odnose i regionalnu saradnju, Darko Isailović, direktor JUP Urbanizam iz Stare Pazove, Velibor Katić, načelnik Odeljenja za sport i omladinu i Vladimir Kerkez, direktor staropazovačkog Centra za kulturu, boravili su u trodnevnoj poseti Opštini Nova Gorica u Sloveniji.

Prilikom posete, koja je inicirana od opštinskog rukovodstva, a ostvarena uz pomoć privrednika koji posluje upravo na teritoriji naše opštine, direktora kompanije „Belanta“, predstavništva italijanske kompanije „ILCAM“, gospodina Primoža Kraljiča, koji je rodom iz Nove Gorice, uspostavljena je međunarodna saradnja sa Slovenijom. Okosnica buduće saradnje biće zajedničko apliciranje u projektima Evropske unije, kao i povezivanje privrednih subjekata iz opština Stara Pazova i Nova Gorica. Veliki potencijal za saradnju postoji i na polju sporta i kulture.

Dobrodošlicu delegaciji poželeo je Matej Arčon, gradonačelnik Nove Gorice, a tokom boravka u Sloveniji, delegacija staropazovačke opštine, održala je brojne sastanke sa predstavnicima Regionalne privredne komore, opštinske privredne komore, Tehnološkog parka, Regionalne razvojne agencije kao i sa privrednicima iz Slovenije. U pratnji domaćina, gosti su obišli i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, projekat realizovan donacijom Evropske unije.

S obzirom da se ova slovenačka opština nalazi na samoj granici sa Italijom, rukovodstvo opštine Stara Pazova iskoristilo je priliku i posetilo fabriku kompanije „ILCAM“ u Italiji, čija investicija je 2015. godine realizovana u Staroj Pazovi, čime je potvrđeno da renomirane i svetski uspešne kompanije u Opštini Stara Pazova nalaze pouzdanog partnera i adekvatno mesto za svoju investiciju.

Delegacija Opštine Nova Gorica i slovenački privrednici tokom maja meseca posetiće Opštinu Stara Pazova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije