• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-razvojni-fond-apv-u-staroj-pazovi-privrednicima-predstavio-mogucnosti-kreditiranja-po-povoljnim-uslovimaOpština Stara Pazova visoko je kotirana u Republici Srbiji po razvoju privrede, koja kao zamajac razvoja jedne sredine, svakako zahteva dobru koordinaciju svih činilaca, od privrednika, preko lokalne samouprave, do nadležnih resornih institucija. Svesni značaja privrednog razvoja za sve segmente, koji su od vitalnog značaja za život građana, te uloge kvalitetnog partnerskog odnosa privrednika i lokalne samouprave, rukovodstvo staropazovačke Opštine ulaže napor da svakodnevno povezuje sve relevantne strane u sveopštem interesu.

Kao rezultat ovakvih aktivnosti, u konferencijskoj sali Sportskog centra FSS-a u Staroj Pazovi održan je 13. Sastanak Privrednog saveta opštine Stara Pazova, na kojem su predstavljeni kapitalni infrastrukturni projekti u Opštini Stara Pazova, ali i novi konkursi Razvojnog fonda AP Vojvodine.

Sastanak su otvorili predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i direktor Razvojnog fonda AP Vojvodine, Goran Savić, u prisustvu svojih najbližih saradnika i velikog broja privrednika, predstavnika javnih preduzeća, kao i uprava i nastavnici srednje Tehničke škole iz Stare Pazove.

Nakon uvodnih obraćanja, na sastanku je održana prezentacija „Predstavljanje aktuelnih konkursa/kreditnih linija za unapređenje razvoja privrede i poljoprivrede“ od strane predstavnika Razvojnog fonda, a prvi čovek Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović istakao je, ovom prilikom, za privredu bitne projekte koji se realizuju na teritoriji naše opštine.

„Visoko mesto koje zauzima Opština Stara Pazova na lestvici privrednog razvoja opština u Srbiji, mi smo zaslužili svojim zalaganjem i ozbiljnim radom kvalitetnih kadrova. Danas smo našim privrednicima priredili prezentaciju mogućnosti apliciranja na konkurse Razvojnog fonda Vojvodine, a predstavili smo im i, za razvoj privrede, veoma bitne projekte kao što su izgradnja treće petlje sa isključenjima na autoput E-75, izgradnja velikog kompleksa trafostanica u Industrijskoj zoni u Krnješevcima kao i izgradnja kružne raskrsnice kod gradskih bazena u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Spajanjem dva autoputa stvara se mogućnost još većeg razvoja industrijskih zona, a samim tim i privrede u našoj Opštini. Očekujemo naredne godine još više projekata usmerenih na razvoj privrede i na poboljšanje standarda života naših građana, nadamo se da ćemo imati oko 10 do 15 velikih investicija u svakom naselju.“

Razvojni fond APV trenutno ima otvorenih 11 javnih konkursa, od kojih je 5 namenjeno pravnim licima i preduzetnicima sa teritorije Vojvodine, 5 je namenjeno nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, dok je 1 namenjen MSPP sektoru, udruženjima građana, kao i jedinicama lokalne samouprave, javnim preduzećima, institucijama i ustanovama čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave i to za predfinansiranje projekata EU i bilateralnih donatora.

„Novčanih sredstava za ove namene imamo dovoljno. Zato pozivam sve zainteresovane privrednike i poljoprivrednike da se prijave na jedan od konkursa koje nudi Razvojni fond Vojvodine. Za pomoć oko popunjavanja konkursne dokumentacije na raspolaganju smo im i mi kao i lokalne samouprave koje su sprega između nas i privrednika. U 2017. godini planiramo da otvorimo 7 konkursa, tri namenjena za privrednike, tri za poljoprivrednike i jedan za lokalne samouprave. Prezentacija koju je danas organizovala Opština Stara Pazova primer je kako jedna lokalna samouprava treba da se ophodi prema lokalnim privrednicima.“ istakao je direktor Razvojnog fonda AP Vojvodine, Goran Savić.

Na današnjem sastanku predstavnici Tehničke škole iz Stare Pazove održali su prezentaciju novog smera – tehničar mehatronike, zanimanja budućnosti, koje je neophodno u savremenoj industriji, a kako su u više navrata istakli, koje će dobro doći i našim privrednicima.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije