• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-u-industrijskoj-zoni-u-krnjesevcima-u-toku-izgradnja-velikog-kompleksa-trafostanice-na-povrsini-od-31-ha-sa-kapacitetom-od-30-megavataInfrastrukturno i komunalno opremanje postojećih industrijskih zona na teritoriji opštine Stara Pazova jedan je od najznačajnih poduhvata, kada je u pitanju privlačenje domaćih i stranih investitora. Pored izgradnje pristupnih saobraćajnica, vodovodne, kanalizacione i gasne mreže, od izuzetnog značaja za razvoj privrede i bolji kvalitet života građana je obezbeđivanje neophodnih električnih instalacija i adekvatnog napajanja.

Nije nepoznanica da je ključni faktor u odlučivanju investitora pri izboru mesta svog poslovanja - povoljno okruženje za ulaganje kapitala. Na prvom mestu, uslov je da lokalna samouprava, opština ili grad, imaju kvalitetno opremljene industrijske zone, uz dostupnost i adekvatan kapacitet svih neophodnih energenata i prateću komunalnu infrastrukturu.

U industrijskoj zoni u Krnješevcima, tzv. Južnoj radnoj zoni, koja ima površinu od oko 630 hektara namenjenih za izgradnju i funkcionisanje robno-transportnih centara i privrednih komplkeksa, trenutno posluje oko 20 domaćih i stranih kompanija evropskog renomea. Pre mesec dana u ovoj zoni počela je izgradnja prve etape kompleksa trafostanice, koja će za godinu dana, električnom energijom napajati veliki broj firmi u dve industrijske zone i domaćinstva u naseljima, ne samo u Krnješevcima, već i u susednim Šimanovcima.

„Za Opštinu Stara Pazova i njen dalji privredni razvoj, ova investicija EPS Distribucije od višestrukog je značaja, jer će rezultirati širenjem ove radne zone“, napomenuo je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, nakon obilaska radova. „Za razvoj privrede veoma je važna energija.Trafostanica koja se ovde gradi ima veliki značaj, ne samo za privredu naše Opštine, već i susedne, pećinačke. Njenom izgradnjom značajno će se rasteretiti trafostanica u Novoj Pazovi, čiji kapaciteti će se preusmeriti na preostale tri industrijske zone, koje su zahvaljujući višegodišnjem kvalitetnom radu lokalne samouprave u velikoj ekspanziji. Opština Stara Pazova je za izgradnju ove trafostanice obezbedila zemljište i sve što je od infrastrukture potrebno za gradnju kako bi, i na ovaj način obezbedili sve neophodno za buduće zainteresovane investitore, time obezbedili nova radna mesta, ali i stvorili uslove za dalje širenje pomenutih industrijskih zona“, naglasio je predsednik Radinović.

„Ovaj objekat, snage 30 megavata, koji gradimo u Krnješevcima izuzetno je značajan za poboljšanje nivoa kvaliteta usluga koje mi pružamo, kako postojećim, tako i budućim korisnicima. U pitanju je velika investicija i nadamo se da će radovi biti okončani već krajem iduće godine. Projekat je podržala i pokrajinska i republička vlada.“, izjavio je direktor ogranka EPS Distribucija Ruma, Dragan Marin.

Vrednost ove nvesticije, koja će umnogome pomoći daljem privrednom razvoju staropazovačke Opštine, je oko 2,5 miliona evra, ne računajući izgradnju priključnog dalekovoda. Za ovaj projekat rađena je detaljna „Studija opravdanosti“, a neophodne dozvole, koje su morale da budu usaglašene, efikasno su obezbedile sve nadležne pokrajinske institucije i administracija Opštine Stara Pazova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije