• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-i-uprava-za-kapitalna-ulaganja-vojvodine-zajednicki-investiraju-u-rekonstrukciju-raskrsnice-kod-bazena-izmedju-stare-i-nove-pazoveStaropazovačka lokalna samouprava strateški se fokusirala na ulaganja u bolju i kvalitetniju putnu infrastrukturu, kako kada su u pitanju ulice kroz naselja, tako i za neke od ključnih saobraćajnica, koje povezuju naselja i čine ih lakše dostupnim za svakodnevne potrebe građana, privrede, domaćeg i međunarodnog transporta itd.

Kao jedan od modela obezbeđivanja sredstava za investiranje u izgradnju, održavanje i poboljšanje putne infrastrukture, Opština Stara Pazova i njeno rukovodstvo, kvalitetno sarađuju sa relevantnim republičkim, a od skoro i sa pokrajinskim institucijama, na prvom mestu sa Pokrajinskom vladom, pokrajinskim sekretarijatima, kao i Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

U četvrtak, 3. novembra je u zgradi Pokrajinske vlade i praktično pokazana saradnja Opštine Stara Pazova, Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja potpisivanjem Ugovora o dodeljenim novčanim sredstvima namenjenim unapređenju saobraćajne infrastrukture, tj. namenjenim izgradnji nove kružne raskrsnice na raskrsnici državnog puta II A reda, br. 100 i lokalnog puta Vojka – Stari Banovci, kod bazena na lokaciji između Stare i Nove Pazove.

Pomenuti Ugovor, na osnovu koga će se sa 26,5 miliona dinara sufinansirati realizacija izgradnje kružne raskrsnice, čija će izgradnja koštati oko 55 miliona dinara, zameniku predsednika Opštine Stara Pazova, Milanu Beari, uručili su predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljko Kovačević.

“Veliko nam je zadovoljstvo da se, sve ono što smo planirali i dogovarali od kada je formirana nova Pokrajinska vlada, sada ostvaruje. Ranijih godina nismo imali podršku Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i ovo je prvi put da smo uspeli preko njihovog konkursa da obezbedimo novčana sredstva, koja će biti iskorištena za rekonstrukciju raskrsnice kod bazena u Staroj Pazovi, tačnije, izgradnju nove, kružne raskrsnice. Ukupna investicija vredna je oko 55 miliona dinara, a polovinu sredstava smo obezbedili putem ovog Konkursa. Opredelili smo se upravo za ovu raskrsnicu, jer se u blizini nalaze dve industrijske zone, a nedaleko se gradi i petlja sa isključenjima na autoput E-75. Smatramo da će kružna raskrsnica na ovom mestu, gde je saobraćaj veoma frekventan, doprineti većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.“ istakao je zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara.

Pomenuta sredstva obezbeđena su u okviru Javnog konkursa, koji je raspisan 13. oktobra ove godine. Temeljan nadzor realizacije odobrenih projekata najavio je, nakon svečanog čina uručenja Ugovora, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekavši da je neophodno skratiti vreme između reči i dela, akcentujući potrebu da se zacrtani projekti realizuju brzo i efikasno, uz poštovanje rokova i planova.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević je rekao da je uštedom i racionalizacijom rada opredeljeno 371 milion dinara za projekte, koje bi trebalo da doprinesu poboljšanju kvaliteta života i razvoju lokalnih sredina, i pozvao predsednike opština da sa svojim saradnicima dobro pripreme projekte koje će Uprava za kapitalna ulaganja objaviti početkom sledeće godine.

Pored opštine Stara Pazova, bespovratna finansijska sredstva za realizaciju projekata, dobilo je još 11 vojvođanskih opština.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije