• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-iz-ajmaksa-stize-jos-jedna-investicija-u-nove-banovce-poseta-delegacije-austrijskog-grada-leopolsdorf-opstini-stara-pazovaOpština Stara Pazova, u cilju daljeg razvoja i napretka, nastoji da stvara dobre odnose sa svim lokalnim samoupravama, kako sa teritorije naše zemlje, tako i van njenih granica. Prošle godine na Regionalnom sajmu privrede, upravo u cilju izgradnje prijateljskih odnosa i uspostavljanja međunarodne saradnje na različitim poljima, potpisala je Protokol o saradnji sa austrijskim gradom Leopoldsdorfom.

Od tog momenta, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i gradonačelnik Leopoldsdorfa, Fric Blasnik, u stalnom su kontaktu i rade na jačanju, pre svega, ekonomske saradnje i na budućem povezivanju dve lokalne samouprave. Prema predviđenom programu saradnje za ostvarenje obostranih konkretnih rezultata, usledilo je nekoliko radnih susreta, a u prošli petak staropazovačka lokalna samouprava bila je domaćin zvvaničnoj gradskoj delegaciji Leopoldsdorfa. Da bi doček delegacije bio što autentičniji susret je organizovan u prostorijama logističkog centra austrijske kompanije „Ajmaks“ (EYEMAXX Real Estate AG) u industrijskoj zoni u Novim Banovcima.

Pozdravljajući sve prisutne, prilikom susreta sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem, zamenikom predsednika Milanom Bearom, pomoćnicima predsednika i saradnicima, kao i sa vlasnikom pomenute kompanije dr Mihaelom Milerom, gradonačelnik Leopoldsdorfa Fric Blasnik, izrazio je veliko zadovoljstvo što sa Opštinom Stara Pazova ima priliku da sarađuje.

„Hvala Vam na ovakvom dočeku. Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da sarađujemo sa vašom Opštinom. Zahvaljujem se gospodinu Mileru što je za širenje svoje kompanije i ulaganje kapitala, odabrao upravo Opštinu Stara Pazova. Ovde sam sa delegacijom, koju čine predstavnici naše lokalne samouprave i institucija, sa ciljem da našem partnerstvu damo jedan pozitivan sadržaj. Nama je drago da ćemo u naredna tri dana moći bolje da se upoznamo sa vama. Ubeđeni smo da će naša poseta još više poboljšati saradnju vašeg i našeg grada“, podvukao je gradonačelnik Blasnik tokom svog obraćanja.

Potom se gostima obratio i predsednik Đorđe Radinović, koji je između ostalog naglasio da se, zahvaljujući ovoj kompaniji svetskog renomea, koja svojim uslugama uveliko osvaja tržišta Evrope, u opštini Stara Pazova danas nalazi objekat po najmodernijim svetskim standardima.

„Večeras sam srećan iz dva razloga. Prvo, što su nam u posetu stigli naši prijatelji, gospodin Miler i kompanija Ajmaks su dokaz da su austrijski privrednici prisutni na ovim prostorima. Drugi, praktično i najvažniji razlog za radost, je da će ova kompanija kroz novu investiciju zaposliti veliki broj naših građana. Kompanija Ajmaks je prisutna u Srbiji od 2007. godine, dugo je čekala na mogućnost da ovde započne svoje poslovanje, ali nakon brojnih nelagodnosti, u saradnji sa novom upravom uspela je da izgradi svoj logistički centar na teritoriji opštine Stara Pazova. Ovo ovde danas je dokaz naše opredeljenosti da postanemo i ostanemio broj jedan u Srbiji po razvijenosti privrede. 2012. godine, kada smo preuzeli odgovornost za ovu opštinu, na našoj teritoriji je bilo zaposleno oko 9.400 radnika, sada je taj broj daleko veći, preko 17.800, a to su značajni rezultati. Trudićemo se da budemo dobri domaćini i da pokažemo gostoprimstvo kakvo naša opština uvek pokazuje svojim prijateljima i saradnicima“, naglasio je predsednik Radinović.

Osnivač i vlasnik renomirane austrijske kompanije „Ajmaks“ koja je u našoj Opštini kroz investiciju uložila oko 9 miliona eura, Mihael Miler, iskoristio je priliku i najavio nastavak ulaganja u proširenje kapaciteta, odnosno u izgradnju još jednog logističkog centra, a samim tim i nova zapošljavanja.

„Zahvaljujući gospodinu Đorđu Radinoviću i njegovim saradnicima, mi smo uspeli da realizujemo svoju investiciju, da sagradimo logistički centar i time svoje poslovanje proširimo na Srbiju. Na tome nećemo stati. Plan je da na ovom mestu, u Staroj Pazovi, stvorimo veliki poslovni centar za celu Srbiju. Iako je sedište moje kompanije u Leopoldsdorfu, iako imamo objekte u mnogim gradovima sveta, moram da priznam da mi je od svih objekata, ovaj u Pazovi najbliži srcu. Izgradnjom novog logističkog centra doprinećemo prosperitetu Opštine Stara Pazova.“, istakao je osnivač i vlasnik kompanije Ajmaks Mihael Miler.

Pored gradonačelnika, gospodina Frica Blasnika, iz pomenutog grada, u Staru Pazovu su doputovali i članovi Gradskog veća, predstavnici Kulturnog centra, Vatrogasne brigade i sportskih klubova, a kroz planirane programe, gosti iz Austrije, tokom posete, obišli su pojedina naselja kako bi se upoznali sa privrednim i turističkim potencijalima Opštine Stara Pazova. Poseban pečat poseti dalo je zajedničko sađenje drveta prijateljstva u porti hrama u Belegišu, koje simbolizuje rast i jačanje prijateljskih veza dva grada.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije