• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-odrzan-festival-sunke-i-vina-gastro-sremPrethodnog vikenda, u sklopu 10. Regionalnog sajma privrede na Kompleksu gradskih bazena, brojni posetioci uživali su u sremačkim specijalitetima i gastronomiji ovog dela Srbije na manifestaciji „Gastro Srem“. Preko 120 izlagača, na bogato opremljenim štandovima, predstavili su svoje domaće proizvode spajajući tradicionalno i savremeno doba.

Otvaranje prve manifestacije ovakvog tipa, koju su organizovali Turistička organizacija opštine Stara Pazova i Centar za kulturu, svojim prisustvom uveličali su Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova sa saradnicima.

Festival šunke i vina „Gastro Srem“ je u dva dana degustacijama, radionicama, edukacijama i promocijama, uz besplatan ulaz, posetiocima dočarao običaje i kulturno nasleđe ovog dela Srema, uglavnom kroz gastronomiju. Učesnicima manifestacije zahvalila se Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, a među izlagačima su bila poljoprivredna gazdinstva, proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, Udruženja žena iz Srema, vinarije, umetničke radionice, proizvođači meda i rakije, bombondžije i Turističke organizacije brojnih gradova iz Srbije.

Doprinos manifestaciji svojim učešćem dali su i brojni umetnici iz različitih oblasti kulture iz celoga Srema, koji su na njima svojstven način, kroz bogat kulturno - umetnički program dočarali slikom, pesmom i rečju bogatstvo vinskog i žitnog Srema. U večernjim časovima u subotu posetioci „Gastro Srema“ su uživali u koncertu grupe „Garavi sokak“, dok je u nedelju publika imala prilike da isprati solistički koncert estradne umetnice Anđelke Govedarović.

Uz očekivanje da su posetiocima što vernije preneli autentičan duh i atmosferu Srema kroz kulturne i turističke vrednosti, organizatori se nadaju da će ova manifestacija postati tradicija svakog narednog Sajma privrede.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije