• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-dodela-skolskih-pribora-ucenicima-prvih-razreda-staropazovackih-osnovnih-skolaDečiji osmesi, graja u školskim hodnicima, zvono za kraj i početak časa, deo su najlepše atmosfere, koja se ovih dana, nakon letnje pauze, ponovo mogla videti u svim osnovnim školama u opštini Stara Pazova. Predstavnici lokalne samouprave su i ovog septembra nastavili lepu praksu da posete sva odeljenja prvih razreda u staropazovačkim školama, u cilju podrške upravama škola i nastavnom osoblju u njihovom radu.

U nameri da se đacima prvacima pomogne da lakše prevaziđu početak školovanja i da što pre krenu da savladavaju gradiva, lokalna samouprava na inicijativu svog rukovodstva i ove godine obezvedila je setove školskih pribora za sve đake prvake. Susret sa đacima protekao je u lepom raspoloženju, uz razgovor i druženje, a posebno iznanađenje za decu bili su i slatkiši, kojima su ih počastili predstavnici staropazovačke Opštine.

Zahvaljujući pažljivo planiranom rasporedu obilazaka, svih 645 učenika sa teritorije Opštine, koji su se ove godine upisali u osnovnu školu, imali su priliku da upoznaju zamenika predsednika Opštine Milana Bearu, zatim načelnika opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Željka Šolaju, opštinsku prosvetnu inspektorku Milevu Ljubinković i šefa Kabineta predsednika Opštine Nemanju Stikića.

U razgovoru sa najmlađim osnovcima u školama „Vera Miščević“ u Belegišu, „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima i u OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi Milan Beara, zamenik predsednika opštine, poželeo je prvacima uspešan početak u budućem školovanju i brzo i lako prilagođavanje na nove obaveze.

„Draga deco, verovatno su vam prvi školski dani neobični, jer je polazak u školu velika promena za svako dete. Važno je da svoje obaveze prihvatite sa odgovornošću, a za igru i druženje u školi uvek ima vremena. Upoznaćete u ovim klupama možda i svoje najbolje prijatelje. Mi vam želimo da budete srećni, zdravi, da učite i uspešno završavate sve svoje obaveze i da jednoga dana izrastete u uspešne ljude kojima će se opština Stara Pazova ponositi. Nadam se da će vam ovaj mali poklon, koji smo kao lokalna samouprava obezbedili za vas, pomoći u daljem radu i školovanju“, poručio je Milan Beara zamenik predsednika opštine.

Istovremeno, direktori i nastavnici u ostalim školama sa teritorije Opštine su takođe danas podelili pribore. Škole u Golubincima, Vojki, Novoj i Staroj Pazovi obišli su, i zajedno sa direktorima i nastavnicima škola, pribore i slatkiše podelili, Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i Mileva Ljubinković, prosvetna inspektorka.

Rukovodstvo naše Opštine je iskoristilo današnju posetu da se, i ovog puta, na terenu uveri u aktuelne uslove u kojima škole funkcionišu i u kojima radi nastavno osoblje. Stvaranje još boljih uslova u školama je prioritet staropazovačke lokalne samouprave, a u prilog tome stoji i činjenica da je u proteklih nekoliko godina rešeno dosta ključnih problema, koji su ometali rad škola godinama unazad.

Nakon kratkog druženja i razgovora učenici prvih razreda učtivo su se zahvalili na divnim poklonima i vratili se svojim školskim aktivnostima nestrpljivi da na svakom školskom času nauče nešto novo i zadatke rešavaju koristeći novi školski pribor, koji im je obezbedila opština Stara Pazova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije