• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-radovi-na-rekonstrukciji-puta-stara-pazova-stari-banovci-teku-po-predvidjenoj-dinamici-napreduju-radovi-u-ul-vuka-karadzicaU okviru projekta i planirane investicije rekonstrukcije državnog puta drugog A reda br.127 Stara Pazova – Stari Banovci, odmah po završetku prve deonice u Svetosavskoj ulici u naselju Stara Pazova i njenog puštanja u saobraćaj, teške mašine prešle su u ulicu Vuka Karadžića. Ova ulica, koja je nastavak Svetosavske, će dok traju ovi radovi biti zatvorena za saobraćaj, pa su zvanični organi apelovali na vozače da koriste predviđene alternativne pravce.

Radove u ulici Vuka Karadžića gde se trenutno radi na uklanjanju stare konstrukcije puta i iskopu, obišao je Milan Beara, zamenik predsednika opštine Stara Pazova, i ovom prilikom razgovarao sa meštanima i vlasnicima firmi u ovom delu naselja. Završetak radova na ovoj deonici je planiran za kraj juna, a vrednost radova je oko 40 miliona dinara. Po završetku rekonstrukcije kolovoza u ulici Vuka Karadžića krenuće se u realizaciju II faze projekta (od ukupno IX) odnosno počeće izgradnja kružne raskrsnice na izlasku iz Stare Pazove. Dok traju radovi izvođač će izaći u susret firmama, koje posluju ovde i povremeno omogućiti prilaz i prolaz za dostavna i druga vozila.

„Deo I faze rekonstrukcije puta se nastavlja sa radom, menjamo kompletnu podlogu od crkve Sv. Ilije u pravcu prema auto-putu, tačnije do ulaza u naselje Stara Pazova, gde će potom biti nastavljena II faza, koja podrazumeva izgradnju kružne raskrsnice. Sve firme, koje posluju na deonici gde se radi, imaće obezbeđen prilaz i mogućnost da u određenim momentima dođu do istih, jer je sa izvođačima radova tako dogovoreno. Omogućiće se da istovare robu ili utovare, da funkcionišu i minimalno trpi njihov posao do kraja meseca i završetka radova. Građane molimo za strpljenje, kao i da koriste alternativne pravce dok se posao ne završi“, izjavio je Milan Beara, zamenik predsednika.

Saobraćaj na novouređenoj deonici u Svetosavskoj ulici

Početkom juna završena je rekonstrukcija 1.400m puta u Svetosavskoj ulici u kojoj je kompletno postavljen novi širi kolovoz, saobraćajnica je sada pogodna za transportni saobraćaj.

Urađeni su ivičnjaci, nova podloga, novi asfalt, proširen je put na 6,5m. Put je predviđen i za teretni saobraćaj, jer sada ima veliku podlogu i nosivost, ostalo je još da se urade bočne prilazne rampe i da se prilazi tj. ćuprije, koje su prethodno imale asfaltnu ili betonsku podlogu, a koje su zbog radova i proširenja uklonjene, vrate u prvobitno stanje.

Do sada je put II reda bio u veoma lošem stanju, a zahvaljujući trudu i zalaganju lokalne samouprave radovi na rekonstrukciji, ove i za građane i za privredu veoma bitne saobraćajnice, počeli su u aprilu mesecu. Zbog kompleksnosti projekta rekonstrukcije i saobraćaja, koji će uvek u određenom režimu biti u funkciji, rekonstrukcija čitave deonice puta Stara Pazova – Stari Banovci radiće se u ukupno IX predviđenih faza.

Video prilog RTV Stara Pazova

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije