• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-briga-o-najmladjim-stanovnicima-staropazovacke-opstinePored dobre vesti za sve mlade roditelje iz staropazovačkog naselja Belegiš, gde će nakon značajne sprovedene investicije, uskoro biti otvoren novoizgrađeni vrtić za oko 120 dece, za više od 90 najmlađih stanovnika Stare Pazove i potrebe njihovog predškolskog obrazovanja i boravka, lokalna samouprava je ove godine iznajmila, opremila i prilagodila dva dodatna objekta. Ovo rešenje, je privremena, ali zasigurno neophodna opcija, koju će veoma skoro zameniti planirani projekat novog proširenja objekta PU „Poletarac“ u Staroj Pazovi.

U najvećem naselju Opštine, nekoliko godina unazad, evidentirana je povećana potreba za smeštajem dece jaslenog i predškolskog uzrasta, te je s tim u vezi rukovodstvo lokalne samouprave odmah stavilo u razmatranje investiciju, kojom bi se, u što skorijem roku, trajno obezbedio zadovoljavajući nivo kapaciteta u Staroj Pazovi.

U ovom momentu aktivirana su, u skladu sa svim neophodnim standardima, dva objekta za potrebe smeštaja predškolske dece bračnih parova iz Stare Pazove na dve lokacije. U novootvorenom, ali privremenom objektu „Čarolija“, PU „Poletarac“ je smestila 62 mališana jaslenog uzrasta, dok je u objektu „Sunašce“ smešteno 34 dece predškolskog uzrasta.

Da su deca i roditelji, zbog ovakvog gesta lokalne samouprave i brige staropazovačke predškolske ustanove, izuzetno zadovoljni moglo se videti i na svečanosti povodom otvaranja objekata, gde su deca igrom i kratkim prigodnim programom pokazala šta su naučila, a i to koliko je zajedničko odrastanje sa drugarima sličnog uzrasta od posebnog značaja za njih.

„Ovakvi momenti koje delimo sa najmlađim građanima, za čija se sretna detinjstva i perspektivnu budućnost svi zajedno borimo i trudimo, daju nam nove snage i elana da od ciljeva za bolje sutra ne posustajemo i kada je najteže. Od skoro oko 100 naših poletaraca, dečaka i devojčica pohađaju predškolsku ustanovu u iznajmljenim objektima, ali to je samo privremeno rešenje jer će se ove zime već raditi projektna dokumentacija za proširenje vrtića ovde u Staroj Pazovi, gde ćemo napraviti još jedan ozbiljan objekat. Ovaj poduhvat shvatamo i kao važnu podršku mladim roditeljima koji sada mogu, dok deca imaju odgovarajući smeštaj, svojim radom da se bore za porodičnu egzistenciju i životne potrebe“, izjavio je predsednik Đorđe Radinović i dodao da će sa prvim lepim danima, sledeće godine krenuti radovi na proširenju postojećeg vrtića za kapacitet od 200 dece.

Po rečima direktorke „Poletarca“ Milice Blešić, ova ustanova, u saradnji sa lokalnom samoupravom, spremna je da pruži kompletnu podršku roditeljima i deci zbog čega su i obezbeđeni privremeni objekti, i sve drugo što će biti realizovano, kao značajna investicija lokalne samouprave u narednom periodu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije