• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nova-oprema-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-u-novoj-pazoviU skladu sa svojom politikom unapređenja svih segmenata života građana i kvalitetnijeg funkcionisanja u okviru svakodnevnih potreba, rukovodstvo lokalne samouprave u kontinuitetu značajno brine i o zdravstvenoj zaštiti stanovništva staropazovačke opštine. Nakon obuhvatne obnove ambulanti Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“, u svim naseljima Opštine, i više različitih donacija neophodnih ambulantnih vozila, novih vozila za dijalizu, vozila za terenske posete i palijativnu negu, opremanja ambulanata specijalizovanom opremom i uređajima, ambulanta u Novoj Pazovi, Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku dobio je nov aparat za potrebe pregleda i zdravstvene nege građana.

Za ovaj savremeni ultrazvučni aparat izdvojeno je 2.650.000 dinara, a opremljen je linearnom i konveksnom sondom. Aparat je već u upotrebi za sve građane, koji sada ne moraju da putuju van svoje opštine za potrebe pregleda. U okviru svojih dnevnih obaveza predsednik Đorđe Radinović, obišao je novopazovačku ambulantu Doma zdravlja i novo opremljeni Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku, gde ga je sa osobljem dočekao, direktor ove ustanove, dr Aleksandar Omerović. U obilasku su se pridružili i, učesnici u realizaciji brojnih novih investicija u Novoj Pazovi, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Nedeljko Kovačević, predsednik Saveta MZ Nova Pazova Željko Madžarević i drugi predstavnici lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Nakon kratkog upoznavanja sa trenutnim aktivnostima u okviru dnevnih zaduženja i brige o zdravlju građana staropazovačke Opštine, dr Omerović je od predsednika Opštine saznao još jednu lepu vest za dodatno unapređenje zdravstvene zaštite. Predsednik je potvrdio da će lokalna samouorava u narednom periodu omogućiti i nabavku sonde za ultrazvučni pregled srca, što će pokriti celokupne potrebe lokalnog stanovništva za ovom vrstom dijagnostike.

„Ovom i svim ranijim aktivnostima opremanja i osavremenjivanja staropazovačkog Doma zdravlja i svih ambulanti imamo dvojak cilj. Na prvom mestu to je stvaranje mogućnosti za kvalitetnije uslove rada naših zdravstvenih radnika, što dovodi do efikasnijeg, preciznijeg i lakšeg lečenja i uspešne zdravstvene nege naših građana. Nastojimo da za opšte potrebe svakog stanovnika naše Opštine učinimo što je više moguće, bilo da je zdravstvo, ili neka druga oblast u pitanju. Nadamo se da građani to i prepoznaju. Kao i uvek do sada, zajedno sa rukovodstvom Doma zdravlja, pratimo ključne probleme i potom ih rešavamo u najkraćem mogućem roku, jer su dobri uslovi za rad lekara, ključni u lečenju naših građana, a zdravlje je za svakog čoveka iznad svega“, poručio je u svom obraćanju predsednik Opštine.

Zadovoljstvo pozitivnim rezultatima sanacije postojećih zdravstvenih objekta na teritoriji staropazovačke opštine, nije krio ni direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova, koji se obratio prisutnima, uz napomenu da se za predstojeći period planira sanacija preostalih objekata u Staroj i Novoj Pazovi.

Direktor Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ Stara Pazova, dr Aleksandar Omerović je, obrativši se prisutnima, iskazao zadovoljstvo što lokalna samouprava, na čelu sa predsednikom Radinovićem, uvek i bez izuzetaka, pokazuje preduzimljivost prepoznajući potrebe zdravstva u vremenu kada je teško obezbediti uslove i za osnovno funcionisanje lokalnih službi. Direktor je i podsetio da se ovakvim odnosom višestruko pomaže građanima, koji sada uopšte ne moraju da brinu o odlasku u gradske zdravstvene ustanove, jer gotovo sve neophodno imaju u svojoj opštini. Na kraju, on se još jednom zahvalio na značajnim sredstvima, koje lokalna samouprava odvaja za zdravstvo, posebno što se to odnosi na sva naselja staropazovačke Opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije