• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-poseta-delegacije-instituta-za-sport-i-mlade-portugalijeSredinom ovog meseca, u vreme trajanja Regionalnog sajma privrede u Staroj Pazovi, našu Opštinu i opštinsku Kancelariju za mlade posetila je delegacija Instituta za sport i mlade iz Portugalske Republike, koja inače neguje veoma kvalitetnu saradnju sa resornim ministarstvom za sport i omladinu Vlade Republike Srbije. Kao primer efikasnijih kancelarija, koje rade i deluju u tesnoj vezi i koordinaciji sa svojim Ministarstvom, i imajući u vidu konkretne rezultate u poslednjih nekoliko godina, četvoročlana delegacija ove institucije uverila se u rad i programe upravo staropazovačke Kancelarije za mlade.

Prijem četvoročlane delegacije portugalskog Instituta za sport i omladinu, koju su činili: Karlos Pereira, član Izvršnog odbora, Žorž Karvaljo, direktor Odeljenja za sport, Žorž Orlando Kieros, direktor Odeljenja za komunikaciju i međunarodnu saradnju i Eduard Markeš, direktor „Regionalnog centra za mlade Lisabon“, u prostorijama Opštine Stara Pazova dočekali su predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Radoje Blagojević, Velibor Katić, načelnik za sport i omladinu, Dragana Stević, koordinatorka Ženske odborničke mreže i Nadežda Hadrik, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Stara Pazova.

„Opštini Stara Pazova je pripala velika čast da bude vaš domaćin, da vam predstavi kako se ovde brinemo o mladima i razvoju sporta, i svim značajnim segmentima, koji značajno utiču na kvalitet života naših građana. Pre svega, želim da vam prenesem i srdačne pozdrave dobrodošlice predsednika naše Opštine gospodina Đorđa Radinovića, i ukupne lokalne samouprave i da vam poželim prijatan boravak ovde u Staroj Pazovi. Nadamo se mogućnostima da zajednički ostvarimo, razmenu znanja i iskustava, sagledamo prostor za potencijalne projekte, koji bi mogli doneti obostrane benefite u okviru pomenutih oblasti“, poručio je Radoje Blagojević u svojoj pozdravnoj reči članovima delegacije.

Tokom ovog prijema, uvaženi gosti su imali prilike da saznaju više o potencijalima ove sremske Opštine, opštim podacima i karakteristika života na ovim prostorima, kao i nekim aktuelnim projektima, koji su u planu realizacije za naredni period. Imajući u vidu interesovanja i glavni povod posete, razgovor je naročito bio posvećen mladima, njihovim potrebama karakterističnim za određene uzraste, kao i šta se, iz ugla lokalne samouprave, preduzima u cilju unapređenja mogućnosti koji im se pružaju.

Pošto je sport važan segment koji se dotiče mladih, kao značajan faktor u njihovom odrastanju i životnom opredeljenju, i zbog popularnosti ovog sporta kod nas, ovom prilikom domaćini su za goste organizovali posetu Nacionalnoj kući fudbala – Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, kao i obilazak, sada modernizovanih i uređenih, fudbalskih terena u koje je u proteklih nekoliko godina lokalna samouprava uložila značajna sredstva.

U toku svoje trodnevne posete, portugalska delegacija, imala je priliku da se susretne i razmeni iskustva, sa predstavnicima ministarstva, državnim sekretarima za sport i omladinu, Predragom Peruničićem i Nenadom Borovčaninom, dok su im pomoćnici ministra sa saradnicima detaljno predstavili realizovane aktivnosti i planove za naredni period, ujedno razmenjujući ideje za intenziviranje saradnje u budućnosti.

Konačni cilj ove posete bilo je i jačanje bilateralne saradnje u oblasti mladih i sporta između Republike Srbije i Republike Portugalije. U skladu sa tim, u okviru posete upriličeni su i susreti sa predstavnicima Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada i Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade. Delegacija je obišla i Institut za sport i medicinu sporta u Beogradu, gde su se izdefinisali načini obezbeđivanja znanja i iskustava u oblasti sportske medicine.

Uspešnost posete, rezultirala je pravljenjem bilateralnog Akcionog plana u oblastima omladine i sporta, između Srbije i Portugala, koja se bazira na potpisanom Protokolu o saradnji iz 2012. godine, između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Državnog sekretarijata za sport i mlade Portugala.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije