• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-inicirala-jos-jednu-saradnju-van-granica-srbijeZahvaljujući sve naprednijoj privredi i povezivanju u cilju preuzimanja i primene znanja i dobre prakse iz razvijenih evropskih zemalja, kao i saradnji sa svim relevantnim državnim i stručnim institucijama, Opština Stara Pazova se svrstala u grupu najrazvijenih opština u našoj zemlji. U poslednje tri godine, kao važan segment daljeg razvoja i otvaranja novih mogućnosti, rukovodstvo staropazovačke lokalne samouprave iniciralo je niz međuopštinskih saradnji i van granica matične države.

Oslanjajući se na postojeće prijateljske odnose Republike Srbije i Republike Makedonije, koji predstavljaju značajan preduslov za izgradnju snažnije i konkretnije saradnje, sredinom meseca avgusta ove godine, nakon nekoliko međusobnih prijateljskih susreta, delegacija Opštine Stara Pazova na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem boravila je u zvaničnoj poseti Opštini Strumica, Republika Makedonija.

Prepoznajući značaj povezivanja i razmene znanja, a u cilju da se u što kraćem periodu inicira i definiše saradnja dve opštine, ova poseta krunisana je potpisivanjem Memoranduma o razumevanju i saradnji, što je prvi korak ka budućim zajedničkim projektima. Memorandum su potpisali gradonačelnik Strumice Zoran Zaev i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, čime je obeležen početak partnerskog odnosa pomenutih lokalnih samouprava u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, privrede, sporta i drugih oblasti, koje će se odrediti kao zajednički interes ili potreba.

Potpisivanju Memoranduma, u kabinetu gradonačelnika Zaeva, prisustvovali su i Kiril Partalov, sekretar opštine, kao i Nikola Godev, rukovodilac sektora za lokalno-ekonomski razvoj, a pored predsednika Radinovića, u ime staropazovačke lokalne samouprave bio je prisutan i Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju.

Nakon ukazane dobrodošlice, gradonačelnik Zaev je, u ulozi domaćina, predstavio aktuelna kretanja i projekte u Opštini Strumica, da bi potom predsednik Đorđe Radinović zahvalio na prijemu i istakao da će Opština Stara Pazova ovim Memorandumom dobiti za partnera jednu od najnaprednijih opština u Republici Makedoniji.

Prema rečima gradonačelnika Zaeva potpisivanje Memoranduma otvara novu mogućnost za građane Strumice i Stare Pazove.

„Saradnja sa opštinom, koja se smatra jednom od najrazvijenijih u Srbiji, omogućiće opštini Strumica da nauči mnogo toga, pogotovo u smislu privlačenja stranih investicija, ali i u svim oblastima u kojima se otvaraju nove mogućnosti za saradnju, kao što su: sport, kultura, obrazovanje, poljoprivreda i privreda. Danas je kod nas predsednik ove opštine i njegovi saradnici, a pored prijema u cilju uspostavljanja saradnje, zajednički ćemo propratiti drugi deo večeri – manifestaciju "Strumica Open Fest". Nadamo se da će nakon ovog veoma produktivnog sastanka, i društvene institucije i privatni sektor uspostaviti saradnju, posebno u oblasti trgovine. Verujemo u nove perspektive za građane obe opštine“, rekao je gradonačelnik Zaev.

„Baš kao moj prijatelj gospodin Zaev i ja sam zadovoljan i srećan što sam u Strumici, jer kao dva bratska i prijateljska naroda treba da sarađujemo. Iako smo na početku i među prvim gradovima i opštinama, iz naše dve republike, koji se odlučuje na ovakav korak, naglašavam da je ovo veoma važno za obe lokalne samouprave i naše građane. Očekujemo da će preduzetnici iz obe opštine pronaći zajedničko interesovanje za saradnju. Mi ćemo raditi u tom pravcu, promovisanjem saradnje u oblasti sporta i kulture, što je takođe veoma važno za naša dva bratska naroda. Pravo je zadovoljstvo biti ovde danas, u ovoj prijateljskoj i domaćinskoj atmosferi, a naročito smo očarani lepotom grada. Radujemo se skoroj uzvratnoj poseti, kada ćemo imati prilike da detaljnije predstavimo Opštinu Stara Pazova i njena dosadašnja dostignuća“, naglasio je u svom obraćanju, nakon potpisivanja Memoranduma, predsednik Đorđe Radinović.

Opština Strumica, sa glavnim gradom Strumica se nalazi u jugoistočnom delu Republike Makednija. Po svom privrednom i kulturnom značaju predstavlja najznačajniji centar u Makedoniji. Spada među 10 najvećih gradova Makedonije sa oko 35 hiljada stanovnika i još 20 hiljada u naseljima strumičke opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije