• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-proslava-svetog-saveŠkolska slava Sveti Sava, po staroj tradiciji, uz pesme, recitacije dece i pažljivo pripremljene svetosavske programe proslavljena je i ovog 27. januara u svim predškolskim i školskim ustanovama staropazovačke Opštine.

O sećanju na lik i delo prvog arhiepiskopa i prosvetitelja Srbije orilo se u dečijim horskim izvođenjima pesmi i himni, igrokazima i odabranim recitalima, koje su sa velikom umešnošću izvodili predškolci i učenici predvođeni svojim nastavnicima. Trud koji su uložili u pripremanje programa za ovaj dan zasijao je pred brojnom publikom, koji su ove prelepe izvedbe nagrađivali gromoglasnim aplauzima.

U želji da ukažu na značaj obrazovanja i kvalitetnog školskog sistema, ali i da bi ukazali svoje poštovanje prema deci, nastavnicima i upravama škola predstavnici naše Opštine su se potrudili da posete što više škola, uz želju da se i narednih godina sa što više entuzijazma i kreativnosti prosvetnih radnika i đaka upriliče ovakve i slične manifestacije.

Kao kum Slave ŠOSO „Anton Skala“ Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova se pridružio deci i nastavnom osoblju ove škole na svečanom rezanju slavskog kolača, nakon čega je bio gost i na svetosavskoj akademiji, koja je usledila u nastavku. Ovo je bila i prilika da se najvrednijim učenicima dodele i svetosavski paketići, kao i dva tablet računara, kao podsticaj za one koji su u protekloj godini ostvarili posebne uspehe u obrazovanju.

Školska slava je protekla slično i u drugim školama sa teritorije Opštine, a prisustvo na svečanim akademijama uveličao je i zamenik predsednika Opštine Stara Pazova Goran Vranješ, zatim Radoje Blagojević, predsednik SO, Goran Savić, Dragoljub Trifunović i Branislava Mali - pomoćnici predsednika Opštine, a od prvih jutarnjih sati, počev od PU „Poletarac“ i Tehničke škole, sa kolegama iz svog Odeljenja proslave je ispratila i Biljana Čavić, načelnica za društvene delatnosti, kulturu i informisanje.

Opšti utisak, koji su svi gosti ovih svečanosti poneli sa sobom pri polasku bio je još jedna potvrda onih čuvenih stihova proslavljenog pesnika Ljubivoja Ršumovića: „Deca su ukras sveta!“

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije