• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Poseta otvorila vrata za buduću saradnju ambasade Kube sa staropazovačkom OpštinomRedovne aktivnosti u radu Opštine Stara Pazova i kraj oktobra ove 2014. godine obeležila je prijateljska poseta delegacije ambasade Republike Kube na čelu sa NJ.E. Majrom Ruiz Garsijom. Petočlanu delegaciju ambasade dočekali su predstavnici lokalne samouprave, Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova JP , JP Urbanizam, Centra za kulturu Stara Pazova i Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

Delegaciju je prigodnim obraćanjem pozdravio Radoje Blagojević, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova uz kratku uvodnu prezentaciju Opštine domaćina, a potom su usledila izlaganja direktora Direkcije za izgradnju Nedeljka Kovačevića, direktora Cenra za kulturu Vladimira Kerkeza i direktora Turističke organizacije Dragane Zorić-Stanojković.

Uzvraćajući na adekvatan način uz brojne pohvale, kao posledicu pozitivnih iskustava, koje je susrela od svog dolaska na dužnost u prijateljsku Srbiju, NJ.E. ambasadorka je govorila o sličnostima kada su u pitanju istorijska dešavanja za naše dve zemlje. Tokom ovog susreta bilo je i reči o potencijalima i sferama buduće saradnje, koja bi mogla biti ostvarena između Opštine Stara Pazova i amasade Republike Kube. Najviše pažnje je bilo posvećeno razmatranju buduće saradnje u oblasti kulture, ali i turizma, međusobne razmene učešća na sajmovima u Srbiji i Kubi, zanimljivostima u obostranim sportskim dostignućima, privredi itd.

Jedan od razloga ove prijateljske posete jeste i nedavno pokrenut projekat: „Pazova za mlade“, u okviru koga su 16 šahovskih velikana iz celog sveta dobili svoje mesto na klupama na gradskom Trgu u Staroj Pazovi. Predviđeno je da se upravo na tim klupama u slobodno vreme okupljaju pazovački amateri, ali i profi šahisti i posmatrači, a upravo na jednoj od klupa stoji i pločica sa imenom najpoznatijeg kubanskog šahiste Hose Raul Kapablanke.

Vođeni ovakvim gestom gosti su nakon prijema obišli gradski Trg gde su ih kao iznenađenje, na nacrtanim šahovskim poljima, obučeni u kostime šahovskih figura, dočekali nastavnici i učenici staropazovačke Osnovne škole „Simeon Aranicki“. Hladno vreme su pobedili trud i strpljenje najmlađih, a među njima toplu dobrodošlicu članovima delegacije su poželeli i članovi Šah kluba „Stara Pazova“ sa nekoliko vrhunskih šahista, kao i najmlađi srpski velemajstor, inače Pazovčan, talentovani šahista Aleksandar Inđić.

Usledila je razmena prigodnih poklona i fotografisanje sa decom i okupljenima, što će po rečima ambasadorke ostati kao jedna od njenih najdražih uspomena. Nakon još jednog obraćanja, uz izraze zahvalnosti za doprinos promovisanju i negovanju odnosa sa Republikom Kubom, NJ.E. Majra Ruiz Garsija je poručila da će se, nekim novim zajedničkim aktivnostima, ova ambasada povezati sa Pazovom i svim njenim stanovnicima, što je doprinos višedecenijskom prijateljstvu dva naroda.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije