• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Novi talenti trinaestog - Mini Tini festaProtekli vikend će za Pazovčane biti upamćen po pravom muzičkom spektaklu, koji su priredili učesnici tradicionalnog „Mini Tini festa“. Na, trinaestom po redu, Festivalu uz veštu i profesionalnu koordinaciju proslavljenog voditelja Minje Subote, nastupilo je 22 takmičara, među kojima su se izdvojili najtalentovaniji.

Organizatori ove popularne muzičke manifestacije je Centar za kulturu Stara Pazova sa pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova, a od posebnog značaja je i saradnja u realizaciji sa osnovnim školama sa teritorije Opštine.

Prvo mesto na trinaestom „Mini Tini festu“, u „Mini“ katagoriji osvojio je duet Nevena Gajin i Saša Plavić iz Nove Pazove. Prvu nagradu u „Tini“ kategoriji osvojila je Isidora Đurić iz Novih Banovaca. Zbog velikog broja talentovane dece, žiri u sastavu Olga Tatalović, Peđa Rakić i Jovan Adamov, dodelio je dve treće nagrade u „Tini“, dve specijalne u „Mini“ i čak tri specijalne u „Tini“ kategoriji.

Nagrađenima su diplome i pehare uručili Biljana Čavić, načelnica opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje i Vladimir Kerkez, direktor staropazovačkog Centra za kulturu. U revijalnom delu nastupile su prošlogodišnje pobednice Marija Radivojević i Emilija Despot, deca iz PU „Fantazija“ iz Batajnice i plesna grupa „Mačkice“ iz Golubinaca. Zahvaljujući domošljatosti organizatora „Mini tini fest“ je ove godine imao poseban novitet, a to je direktan prenos manifestacije za sve građane i prolaznike preko velikog LED ekrana na platou ispred Pozorišne sale.

Više o Festivalu

Pod nazivom „Mini Tini fest“ kreativni tim J. Adamov/M. Subota prvi put je organizovao takmičenje vokalnih solista osnovnih škola u Subotici, 2001. godine. Već naredne godine Centar za kulturu opštine Stara Pazova prihvata organizaciju ove dečije manifestacije sa namerom da ovakav vid takmičenja učenika osnovnih škola preraste u dugoročniji vid angažovanja ne samo dece-učesnika nego i nastavnika, roditelja, prijatelja.

„Mini Tini fest“ spada u red netipičnih dečijih festivala jer za razliku od sličnih akcenat je na izvođaču i izvođačkoj veštini. To je, znači, takmičenje vokalnih solista, učenika osnovnih škola. Postoje mnogi festivali dečijih pesama na kojima se takmiče kompozitori, ali je ovo jedini festival na kome se takmiče samo deca izvođači.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije