• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Zadovoljni posetioci i učesnici 8 Regionalnog sajma privrede u Novoj PazoviOvogodišnji, upravo završeni, osmi po redu, Regionalni sajam privrede doneo je pregršt noviteta sa privredne scene regije Srema, a i šire. Među 100 izlagača, koji su posetiocima Sajma predstavili svoj proizvodni program, svoje delatnosti za koje su se kao privrednici opredelili, novitete i poslovna dostignuća našle su se brojne branše.

Od metalne i plastičarske industrije, auto industrije, hemijske industrije, građevinarstva, poljoprivredne mehanizacije, pa sve do turizma, ugostiteljstva, tekstila i kućne radinosti. Glavni organizatori Sajma bili su Sremska privredna komora i Opština Stara Pazova, uz podršku Pokrajinskog seretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Sajam je svečano otvoren uz stihove pesme „Divan je privredni Srem“, što je i geslo manifestacije, u prisustvu visokih zvanica Vlade Republike Srbije, predstavnika komorskog sistema Republike Srbije, delegacija iz prijateljskih zemalja i regiona, kao i mnogih drugih uvaženih gostiju iz sveta privrede.

Na samom početku svečanog programa sve učesnike i uvažene goste pozdravio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, koji je u svojoj pozdravnoj reči između ostalog naglasio: „Cilj kojim se, kao organizatori Sajma, rukovodimo je da ova manifestacija bude most koji povezuje privrednike, da strateški podržimo dalji razvoj privrede, kako u Sremu, tako i izvan ovog regiona. Jedno od naših najvećih dostignuća je uspešno pozicioniranje Regionalnog sajama privrede kao prepoznatljivog brenda, ne samo među privrednicima, već i među stručnim institucijama i građanstvom. Višegodišnja tradicija održavanja sajma i sve veći broj izlagača najrazličitijih branši, svedoči o značaju i ulozi ovog privrednog događaja. Neka program ovogodišnjeg Sajma bude razlog više da nas ovde u staropazovačkoj Opštini posetite i sledeće godine!“

Potom su se prisutnima obratili i predsednik Sremske privredne komore, Đorđe Božić, kao i potpredsednik Privredne komore Srbije, Zdravko Jelušić.

Svečani trenutak otvaranja pripao je Igoru Miroviću, koji je u svom obraćanju istakao značaj privrednog razvoja staropazovačke opštine, koji se ogleda u privlačenju stranih i domaćih investitora, kao i primetnom razvoju lokalne infrastrukture. „Preduzetnički duh koji ovde vlada potkrepljuje činjenicu da se kroz razvoj privatnog biznisa može doprineti izlasku iz ekonomske krize, a da su upravo ovakvi sajmovi prilika za nova poslovna poznanstva i kontakte. Još jedan značajan faktor su ljudi, jer nije ključni pazovački uspeh u tome što se nalazite blizu magistralnih puteva već inicijativa, rad i razvojni projekti koji se ovde sprovode“, zaključio je Mirović na kraju svog obraćanja.

Izložbeni program Sajma su, ove godine, naročito obogatile prezentacije na aktuelne teme, gde se moglo više čuti o socijalnom preduzetništvu kao važnoj grani podrške razvoju privrede, sivoj ekonomiji i njenim posledicama, uvozu na tržište Ruske Federacije i izvoznim potencijalima, koji su ovovremena prilika za našu zemlju.

Posebnu pažnju privukao je i mini Sajam zapošljavanja, koji je okupio veliki broj zainteresovanih posetilaca, a još jedan novitet bilo je i predstavljanje Srpske akademije inovacionih nauka, koja je imala priliku da se sa svojim izložbenim programom, posle više postavki u prestonici, prvi put predstavi u jednoj lokalnoj sredini.

Napor koji, u realizaciju i promociju Sajma i njegovih ciljeva, zajednički ulažu Sremska privredna komora i Opština Stara Pazova, ali i privrednici i učesnici, iz godine u godinu, donose vidljive rezultate. Ovo je i povod više da se privredi i svim njenim pratećim sadržajima, i u narednim godinama, ukaže neophodna pažnja i podrška, kada Opštinu Stara Pazova, pazovačke privrednike i Pazovčane očekuje desetogodišnji jubilej - prvog Regionalnog sajma privrede.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije