• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Poziv na upis u Poseban birački spisak – Izbori za nacionalni savet26. oktobra ove godine održavaju se izbori za savete nacionalnih manjina. Tim povodom u toku je upisivanje pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srbiji, čime se stiče pravo učešća na izborima. U skladu sa tom mogućnošću većina nacionalnih manjina biraće svoje predstavnike u Nacionalnom savetu na neposrednim izborima.

Nacionalni savet je organ preko koga će nacionalnim manjinama biti moguće ostvariti zakonom zagarantovana prava u oblastima: obrazovanja, kulture, obaveštavanja i službene upotrebe jezika i pisma.

U staropazovačkoj opštini direktno će glasati Slovaci i Romi. Glasačko pravo imaju pripadnici nacionalnih zajednica, upisani u Poseban birački spisak. Upis traje do 10.oktobra, uz mogućnost da se, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izvrši i nakon tog datuma najdalje do 22.okobra do ponoći.

Izbore za nacionalne savete sprovodi Republička izborna komisija, a u staropazovačkoj Opštini će biti četiri izborna mesta.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije