• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

I Lidl u Pazovi - staropazovačka Opština dobija još jednu snažnu kompaniju evropskog renomeaNakon višemesečnih priprema i uspešno izvršenih administrativnih procedura, danas je nemačka trgovinska kompanija „Lidl“, u Opštini Stara Pazova, potpisala Ugovor o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog „Lidl“ distributivnog centra u staropazovačkoj najatraktivnijoj industrijskoj zoni u blizini auto-puta E75 (Beograd-Subotica).

Ugovorom je utvrđena kupovina parcele površine oko 20 hektara, a budući objekat će, nakon izgradnje saobraćajne petlje na pomenutom auto-putu tj. putnom pravcu Nova Pazova-Stari Banovci, dobiti mogućnost povezivanja i sa autoputem E70 (Beograd-Zagreb).

Ugovor su, u prisustvu Đorđa Radinovića, prvog čoveka Opštine Stara Pazova i njegovog tima, koji je svojim radom značajno doprineo uspešnom dolasku nove investicije, svečano potpisali: Dragan Čigoja, zastupnik kompanije „Lidl“ u našoj zemlji i Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova JP. Ugovorom je predviđeno da parcela prelazi u svojinu kompanije uz naknadu od 157.948.800,00 (sto pedeset sedam miliona, devet stotina četrdeset osam hiljada i osam stotina) dinara. Ugovoru je prethodio postupak javnog nadmetanja koje je otvoreno 15. avgusta ove godine.

„Dolazak uspešnih evropskih kompanija i odluka da investiraju u našoj Opštini je veliko priznanje za nas kao lokalnu samoupravu i vidljiv dokaz truda koje dugoročno ulažemo u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja. Ovo je samo jedan od pokazatelja da efikasnost, profesionalnost, odgovoran odnos i timski rad donose uspeh, a mi se upravo držimo ovih vrednosti jer znamo da je, u ovo vreme teške ekonomske krize, svako novo radno mesto od neprocenjive vrednosti za naše građane. Sa druge strane, ovako velika imena poput evropskog giganta kompanije „Lidl“, snaže reputaciju naše Opštine i mi im zahvaljujemo na poverenju koju su nam ukazali, uz spremnost da, kao i do sada, budemo na raspolaganju u svim aktivnostima, koje slede nakon potpisivanja Ugovora“, naglasio je obraćajući predstavnicima kompanije predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Rukovodstvo kompanije je posebno istaklo izuzetno zadovoljstvo u pogledu saradnje sa čelnicima Opštine Stara Pazova, i izrazilo zahvalnost na svim do sada preduzetim radnjama, kao i nadu da će i sve buduće aktivnosti sa organima lokalne samouprave biti jednako kvalitetne. Istovremeno sa Ugovorom o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, dodatnim Ugovorom definisane su odrednice o finansiranju i izgradnji neophodne komunalne infrastrukture, koja će omogućiti kako saobraćajno, tako i komunalno povezivanje objekta budućeg distributivnog centra.

Da podsetimo, nemački trgovinski lanac „Lidl“ je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, koji uspešno posluje u 25 zemalja, sa više od 200.000 zaposlenih u preko 10.000 filijala. Investiranje u tržište Srbije predstavlja nastojanje kompanije za daljim razvojem maloprodajne mreže i ponude visokokvalitetnih proizvoda po povoljnim cenama. Kupovina zemljišta za potrebe logističkog centra je najvažniji strateški korak u nizu planiranih aktivnosti ekspanzije na srpskom tržištu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije