• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Podsticaj Opštine za osposobljavanje i zapošljavanje mladih stručnih kadrovaTreću godinu zaredom Opština Stara Pazova u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Nacionalnom službom za zapošljavanje (Pokrajinska služba za zapošljavanje) realizuje Konkurs za učešće u finansiranju stručnog osposobljavanja nezaposlenih lica-pripravnika.

I ovaj put zahvaljujući finansijskoj podršci Opštine i Pokrajinskog sekretarijata, kroz Konkurs je određeno devet mladih pripravnika sa teritorije staropazovačke Opštine, koji će narednih 12 meseci biti zaposleni kod osam poslodavaca. Ugovore je u ime Opštine Stara Pazova potpisao predsednik Đorđe Radinović, dok je druga strana ugovora predviđena za poslodavce koji su ispunili uslove Konkursa.

Ovim projektom pripravnici se osposobljavaju za samostalan rad u struci, stiču radno iskustvo i mogućnost polaganja stručnog ispita što će im biti od velikog značaja za dalji profesionalni i lični razvoj. Istovremeno poslodavac, bez sopstvenog ulaganja, ima na raspolaganju kvalitetan i obrazovani mladi kadar uz mogućnost da po isteku predviđenog perioda, ovako obučenog i osposobljenog radnika, zadrži u stalnom radnom odnosu.

„Naša Opština je strateški opredeljena ka kontinuiranom smanjenju broja nezaposlenih. Dakle, ne samo da se, kao što je u ovom slučaju borimo da obezbedimo zaposlenja za mlade ljude, već i za građane, koji su u proteklom periodu, sticajem okolnosti nakon privatizacija neočekivano ostali bez svojih dotadašnjih radnih mesta. Zato već nekoliko godina izdvajamo značajna sredstva za finansiranje različitih mera aktivne politike zapošljavanja. Dobre vesti, kojima se radujemo, jesu da smo svojim angažmanom uspeli da privučemo nove investitore, što je siguran put ka željenom povećanju broja zaposlenih u našoj Opštini. Želim da čestitam i poslodavcima i pripravnicima, sa nadom da će im narednih godinu dana biti odlična odskočna daska u radnom veku koji započinju“, poručio je u svom obraćanju prisutnima predsednik Opštine Đorđe Radinović.

U ostvarivanju ove mere zapošljavanja Opština Stara Pazova je učestvovala sa više od dve trećine sopstvenih sredstava i time podržala inicijativu za rešavanje problema nezaposlenosti na njenoj teritoriji. Ukupan iznos troškova za ovu meru je 3.800.000 dinara.

Zahvaljujući Opštini Stara Pazova na dosadašnjoj uspešnoj realizaciji, uz osvrt na zajednički doprinos podrške u borbi za stabilnije i snažnije tržište rada, sve poslodavce, pripravnike i predstavnike medija pozdravili su i Nebojša Kukić, direktor pokrajinske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Radmila Jadranski, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici. O učešću staropazovačkog Lokalnog saveta za zapošljavanje govorio je predsednik ovog saveta, Milenko Vučenović.

Nakon zvaničnog dela pristupilo se potpisivanju ugovora i razmeni istih između uključenih strana. Poslodavci potpisnici ugovora nakon ovogodišnjeg Konkursa su:

  • Pokret gorana opštine Stara Pazova
  • Advokat Dejan Stanić iz Stare Pazove
  • Sremska privredna komora iz Sremske Mitrovice
  • Advokat Janko Kuljhav iz Stare Pazove
  • "Tim sistem" d.o.o. Nova Pazova
  • Advokat Dušan Ćetojević
  • "Žitopromet - Mlinpek" doo Stara Pazova, za 2 pripravnika
  • Advokat Milan Vojvodić iz Nove Pazove

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije