• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Uspešnom saradnja staropazovačke Opštine i Ministarstva Pokrajine Baden-Virtemberg do Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Staroj PazoviU poseti Opštini Stara Pazova i njenom rukovodstvu boravila je desetočlana delegacija nemačke Pokrajine Baden-Virtemberg, na čelu sa gospodinom Francom Unterštelerom, ministrom Ministarstva životne sredine, klime i energetike.

Ovo je jedan u nizu susreta, i prvi koji je održan u Staroj Pazovi u cilju dalje realizacije projekta izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Saradnja Opštine Stara Pazova i zvaničnika pomenute Pokrajine započeta je u julu 2013. godine kada je, nakon prezentacije u Štutgartu, postignut dogovor sa Ministarstvom životne sredine, klime i energetike Pokrajine i Državnim ministarstvom Pokrajine Baden-Virtemberg, koje je odobrilo projekat „Analiza sektora upravljanja otpadnim vodama, biomasom i energijom u Opštini Stara Pazova“. Projekat je podržao i lično ministar ministarstva gospodin Franz Untersteller i predstavlja strateški dokument za sva buduća konkurisanja Opštine kod predpristupnih EU i strukturnih fondova u oblasti zaštite životne sredine, upravljanja otpadnim vodama, kao i proizvodnjom i upravljanjem energijom iz obnovljivih izvora.

„Vaše veliko iskustvo i znanje u ovoj oblasti su dragoceni za uspeh ovog i ostalih budućih projekata, koji su od vitalnog značaja za našu Opštinu. Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu životne sredine, klime i energetike Pokrajine Baden-Virtemberg i Institutu ISWA na profesionalnom i korektnom partnerskom odnosu. „Studija upravljanja otpadnim vodama, biomasom i energijom“ je prethodnica Projektu izgradnje postrojenja prečistača otpadnih voda i predstavlja konkretan rezultat naše saradnje. Ponosni smo što naša Opština, ovim projektom, staje među prve lokalne samouprave u Srbiji, koje uvode moderne tehnologije u cilju korišćenja obnovljivih izvora energije“, naglasio je u svom obraćanju članovima delegacije Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Pozdravima se pridružio i ministar Franc Unteršteler, podsećajući na ceo proces priprema koji je do sada uspešno završen, kao i posao koji je potrebno uraditi u narednom periodu. „Vaša Opština je pokazala veliku ozbiljnost i visok nivo operativnosti i zahvaljujući tome danas sigurnim koracima idemo ka ostvarenju velikog projakta izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Staroj Pazovi“, zaključio je ministar Unteršteler.

Tema sastanka bila je posvećena nastavku saradnje i efikasnoj realizaciji Projekta, kojim će biti obuhvaćeno upravljanje otpadnim vodama, odnosno izgradnja prečistača otpadnih voda i prozvodnja biogasa od koga se dobija toplotna i električna energija. Sledeći korak je izrada Studije izvodljivosti i opravdanosti uz podršku pomenutog Ministarstva Pokrajine i ISWA Instituta iz Štutgarta, koja će kao rezultat dati izradu generalnog projekta izgradnje prečistača otpadnih voda.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije