• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Pazovčani sakupili dodatnih 5 miliona 75 hiljada dinaraFondacija „Pazova za najugroženije“, u okviru svoje inicijative i projekta sakupljanja sredstava za pomoć, sanaciju, obnovu ili novu gradnju domova za građane iz područja zahvaćenih nezapamćenim poplavama u našoj zemlji, nastavlja svoju misiju.

Na upravo održanom trećem Donatorskom skupu u Staroj Pazovi, učešćem 74 privrednika iz staropazovačke Opštine, sakupljeno je dodatnih 5 miliona 75 hiljada dinara za najugroženije. U Donatorskoj knjizi Fondacije od 27. maja i prvog Donatorskog skupa do danas, zaključno sa trećim skupom, upisano je i donirano ukupno 59 miliona 758 hiljada dinara, kojima će biti obezbeđeni krov nad glavom unesrećenih građana iz nekoliko opština.

„Do sada nam se priključilo 153 donatora – privrednika, preduzetnika i sugrađana koji imaju male biznise i posluju na teritoriji naše Opštine. Oni nas sve čine ponosnim, naročito zbog volje i namere da se uključe i daju svoj materijalni doprinos, u mnogim slučajevima i u meri, koja trenutno prevazilazi njihove mogućnosti. Namera nam je da nastavimo ka našem cilju, jer su siguran i bezbedan dom i osnovni uslovi života za one ljude, koje je ova katastrofalna vremenska nepogoda surovo lišila mukotrpno i dugo stvarane imovine, dug solidarnosti, koji osećamo prema njima“, poručio je predsednik Opštine i član UO Fondacije „Pazova za najugroženije“ Đorđe Radinović.

Prisutnim donatorima na skupu obratio se i Cviko Krunić, predsednik UO Fondacije, koji je izneo konkretne planove po pitanju skore realizacije izgradnje prvih kuća. „Postoji velika verovatnoća da ćemo čim se steknu tehnički uslovi, izvrše procene nadležnih državnih institucija, veoma skoro krenuti u realizaciju izgradnje kuća u opštinama Krupanj i Bajina Bašta. Članovi našeg upravnog odbora su bili u više navrata na terenu, obišli lokacije i sada se čeka zeleno svetlo iz Vlade Republike Srbije da se započnu radovi“, zaključio je Krunić i podsetio da će se ovaj donatorski projekat nastaviti i u narednom periodu sa sličnim konceptom učešća svih humanih ljudi iz staropazovačke Opštine.

Da podsetimo, Fondaciju čine privrednici, preduzetnici i građani opštine Stara Pazova, projekat donatorstva je nastao kao inicijativa da se kroz konrente i transparetne aktivnosti u što kraćem roku pomogne u sanaciji posledica katastrofalnih poplava iz maja ove godine. Projekat obuhvata restauraciju, obnovu i izgradnju stambenih objekata u ugroženim područjima širom Srbije. Predviđeno je da se kroz donatorske aktivnosti do kraja ove godine, sakupe značajna sredstva za pomenute radove, kao pomoć poplavljenim gradovima i opštinama u vrednosti od oko 200 miliona dinara.

Projekat je zajedničko delo svih građana staropazovačke Opštine pod sloganom: „Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije".

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije