• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Predsednik Opštine na otvaranju Festivala srpske kulture u PuliU četvrtak, 24. aprila u Republici Hrvatskoj, u gradu Puli, svečano je otvoren Srpski kulturni centar, a svečanost je održana u okviru višednevne manifestacije „Festival srpske kulture u Istri“. Otvaranju su prisustvovali predsednik Hrvatske Ivo Josipović, zatim čelni ljudi grada Pule i Istarske županije , predstavnici srpske manjine Istre, a među zvanicama iz Republike Srbije bili su: Jasmina Mitrović Marić, visoka predstavnica predsednika Republike Srbije, Rastko Janković predstavnik Kancelarije za dijasporu Vlade Srbije, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, književnik Miodrag Mića Jakšić i mnogi drugi cenjeni gosti.

"Kulturni centar je sam po sebi mesto gde se razmenjuju ideje i kreativnost, dobre poruke i dobre vibracije. S toga sam siguran da će i „Srpski kulturni centar“ u Puli biti mesto gde će dobre vibracije i prijateljstva, zajednički život te mir i saradnja naći svoje mesto", preneo je uz reči dobrodošlice u svom obraćanju prisutnima Ivo Josipović, predsednik Republike Hrvatske.

Sve goste u ime predsednika Republike Srbije pozdravila je Jasmina Mitrović Marić, koja je podsetila na značaj kulture i njen uspešan opstanak bez obzira na istorijske okolnosti ili geografske odrednice, a zatim naglasila da veruje da budućnost ovog centra stoji upravo u međusobnom razumevanju i suživotu građana.

Prisutnima se obratio i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova koji je već drugu godinu zaredom gost ove manifestacije. „Današnje društvo traži otvorene, iskrene i nadasve preduzimljive ljude, koji su često spremni da za zajednički interes rade i više od očekivanog. Odgovornost je sada na nama, zato se od nas, kao i od mnogih naših prethodnika, očekuje da ostvarimo neizbrisive rezultate u stvaranju sigurne i bolje budućnosti. Naša Opština pruža prijateljsku ruku saradnje ka Puli. Bila bi nam čast da ostvarimo i spojimo prvo ova dva centra, Staru Pazovu i Pulu, a zatim i Istru i Srem. Ono što nam preostaje je da uzmemo stvar u svoje ruke i odlučno krenemo ka ostvarenju ovog važnog cilja“, poručio je Radinović.

Otvaranjem Srpskog kulturnog centra u Puli, otpočeo je tradicionalni „Festival srpske kulture” u Istri. Brojne manifestacije održane su, pored Pule, i u drugim istarskim gradovima: Rovinj, Fažana i Peroj. Na programu festivala u Rovinju održana je predstava „Na čaju s Crnjanskim”, a u Istarskom narodnom pozorištu u Puli izvedena jr monodrama „Miloš Crnjanski u Temišvaru”. Mladi Puljani su imali priliku da prisustvuju koncertu beogradskog benda „Vila Filozofina” u prostorijama „Rok kafea”. U Peroju je proteklog vikenda održano i bogosluženje – Sv. Liturgija u parohijskom domu Srpske Pravoslavne Crkve, dok je u Fažani održana revija savremenog srpskog filma.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije