• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja  prof. dr Milan Bačević posetio Opštinu Stara PazovaDanas je u poseti Opštini Stara Pazova boravio prof. dr Milan Bačević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u tehničkoj Vladi Srbije uz delegaciju koju su činili dr Tomislav Šubaranović, državni sekretar, dr Milan Punišić, savetnik ministra i mr Dragan Dunčić, direktor Republičke agencije za prostorno planiranje. Povod posete bio je upoznavanje sa implementiranim aktivnostima u proteklom periodu, u okviru prostornog planiranja, urbanističkih planova, infrastrukture i industrijskih zona u staropazovačkoj Opštini.

U uvodnom delu sastanka obratio se predsednik Opštine Đorđe Radinović, koji je zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom Goranom Vranješom, pomoćnikom Goranom Savićem, načelnikom Bojanom Kovrlijom i direktorima opštinskih javnih preduzeća Nedeljkom Kovačevićem i Dragišom Lajovićem poželeo dobrodošlicu delegaciji i ukratko izneo neke osnovne statistike kada je u pitanju Opština, njena naselja, potencijali, kao i najnovije investicije u protekle dve godine.

Ministar Bačević je pohvalio inicijativu i rad lokalne samouprave kada je u pitanju veliki poduhvat pripreme i usvajanja Izmene i dopune Prostornog plana Opštine koji je, kako je naglasio, jedan od ključnih oslonaca budućeg razvoja svih naselja Opštine, kao i ključ za dovođenje investitora.

„Investitori koji se interesuju da posluju u Srbiji određuju lokaciju na osnovu mnogo različitih kriterijuma, a među ključnim potrebama je preciznost i uređenost prostornog planiranja jedne lokalne jedinice. Pratim ono što radi vaša lokalna samouprava i veoma smo zadovoljni rezultatima jer naše ministarstvo ima odličnog saradnika u vama koji pokazujete primer mnogim opštinama širom Srbije“, naglasio je ministar u svom obraćanju.

Na sastanku je bilo reči i o turističkim potencijalima reke Dunav, koja dužinom od 25 kilometara protiče istočnom granicom Opštine Stara Pazova, ali i svim drugim temama i projektima u okviru kojih bi saradnju Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja i ove sremske Opštine trebalo učiniti još efikasnijom i kvalitetnijom.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije