• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

U četvrtak, 27. marta u Vojki (lokacija broj 0121/13) počinje akcija razminiranja kasetnih bombiKao nastavak akcije, koja je sprovedena 8. marta 2013. godine, kada je izvršeno obeležavanje lokacije sa kasetnim bombama zaostalih iz bombardovanja 1999. godine u ataru sela Vojka (jugozapadni deo atara kat. parcela 5937.k.o. Vojka), Odeljenje za vanredne situacije Opštine Stara Pazova obratilo se Centru za razminiranje Republike Srbije da se hitno izvrši razminiranje lokacije.

Na osnovu relevantnih podataka na lokaciji u Vojki, na parcelama uz sam kanal Veliki Begej, je tokom vazdušnih napada bačena količina od dva kontejnera kasetnih bombi, koje se tu nalaze do danas. Kako su se sredstva za navedenu aktivnost morala obezbediti iz donacija na početak akcije razminiranja se čekalo.

Milijana Petrović, radnik lokalne samouprave Stara Pazova na poslovima Odbrane u čestim kontaktima sa Centrom za razminiranje i upornošću da se navedena lokacija očisti od zaostalih kasetnih bombi dana 20. marta 2014. godine obaveštena je da su sredstva obezbeđena i da se početak projekta razminiranja planira za 27. mart 2014. sa početkom u 9.00 časova koji će trajati oko 20 dana.

Obaveštavamo stanovnike sela Vojka, kao i sve građane Opštine Stara Pazova, a posebno vlasnike parcela u navedenom ataru i apelujemo na sve da se, u planiranom periodu izvođenja razminiranja, ne okupljaju na navedenoj lokaciji, kao i da ne preduzimaju izvođenje poljoprivrednih radova, a radi opšte bezbednosti i neometanog izvođenja radova od strane izvođača „Doking razminiranje d.o.o.“.

Prošle godine je lokacija površine 160.000 m2 obeležena znacima za upozorenje u vidu tabli sa natpisom ''STOP neeksplodirana ubojna sredstva'' na odgovarajućim drvenim stubovima visine oko 1,80 m. Table su postavljene na zemljanom putu pored mosta, koji premoštava kanal Veliki Begej i sa kojeg se ulazi na navedenu katastarsku parcelu.

U četvrtak, 27. marta u Vojki (lokacija broj 0121/13) počinje akcija razminiranja kasetnih bombiTable upozorenja su postavljene i sa izlaza sa katastarske parcele kao i na lomnim tačkama za koje se predpostavlja da su sumnjive granice lokacije na kojima postoji mogućnost pronalaska kasetne municije. Aktivnost razminiranja prati zaduženo lice za poslove odbrane Opštine Stara Pazova i nadležne opštinske inspekcijske službe.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije