• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Trajno stambeno zbrinjavanje za izbegla lica otkupom seoskih kuća sa okućnicomVlada Republike Srbije je za pet godina od kada je pokrenut program podrške lokalnim samoupravama u cilju trajnog rešavanja stambenog pitanja izbeglih lica podržala 160 opština i gradova, među kojima je i Opština Stara Pazova.

Do sada je na nacionalnom nivou otkupljeno 266 domaćinstava sa okućnicom, a u staropazovačkoj Opštini zahvaljujući ovom programu upravo je finalizirano trajno zbrinjavanje šest porodica sa izbegličkim statusom.

Opština Stara Pazova aktivno učestvuje na svim javnim pozivima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i ovo je sprovedeno u okviru lokalnog akcionog plana za građane sa teritorije Opštine.

Trajno stambeno zbrinjavanje za izbegla lica otkupom seoskih kuća sa okućnicomKao konačni čin zvaničnog rešenja juče su izbegla lica sa područja Hrvatske Svetislav Romić, Nenad Bašić, Đuro Muškinja i Petar Ljubišić, potpisali ugovor sa Đorđem Radinovićem, predsednikom Opštine Stara Pazova o kupovini kuće sa okućnicom, vrednosti do 810 hiljada dinara i na taj način rešili svoje stambeno pitanje. Sredstva za kupovinu kuća sa okućnicom omogućio je Komesarijat za izbeglice i migracije dok je Opština Stara Pazova obezbedila 10% učešća u rešavanju stambenih problema ovih izbegličkih porodica.

Pored pomenutih potpisnika ugovore su potpisali prodavci objekata. Za sve porodice ovo je veliki dan, kada su, posle više od dve decenij,e trajno rešili svoje egzistencijalno pitanje koje im je nametnuo surovi vihor rata.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije