soc-ekon-savetУ Старој Пазови је 11. јануара 2017. године, у Белој згради, са почетком у 15:00 часова, одржана 17. Седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

На седници је разматран и усвојен Записник са 16. Седнице СЕС-а.

Донета је Одлука о разрешењу дужности председавајућег Социјално-економског Савета, Раде Ерцег - члана Савета испред Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова и заменика председавјућег Социјално-економског Савета, Марине Љубинковић – члана Савета испред локалне самоуправе општине Стара Пазова, који су дужност обављали у протеклом мандатном периоду у 2016. години, због истека мандата на који су изабрани.

За председавајућег СЕС-а за 2017. годину именована је Марина Љубинковић, члан СЕС-а испред социјалног партнера локалне самоуправе општине Стара Пазова, а за заменика председавајућег за 2017. годину именован је Владимир Ћулаја, члан СЕС-а испред социјалног партнера Уније послодаваца Србије – послодавци Старе Пазове.

Разрешен је дужности секретар СЕС-а Миленко Вучиновић ради истека мандата на који је изабран.

За секретара Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, за наредни мандатни период, поново је именован Миленко Вучиновић.

Савет је усвојио извештај о активностима СЕС-а Стара Пазова, чији су представници испред сва три социјална партнера учествовали на Конференцији "За развој привреде – окупљање око пројеката" која је одржана у Новом Саду, дана 16.12.2016. године у организацији Покрајинског Социјално-економског Савета, а под покровитељством Покрајинске Владе.

Секретар Савета је такође упознао чланове Савета о учешћу представника СЕС-а Стара Пазова на Округлом столу који је одржан у Новом Саду дана 22. децембра 2016.године на тему: "Социјални дијалог између синдиката и послодаваца у Србији и улога Републичке агенције за мирно решавање радних спорова". Организатор догађаја је Министартво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, у сарадњи са Регионалном привредном комором Новог Сада.

Савет је информисан о захтеву Већа Савеза самосталних синдиката који је упућен општини Стара Пазова,а који се односи на повећање зараде запосленима у предшколским установама, установама културе и социјалне и здравствене заштите, почев од децембарске зараде у складу са Законом. Савет је са задовољством констатовао да је општина Стара Пазова по том питању испунила своју законску обавезу.

Савет је разматрао делегирано питање које се односи на могућност повећања зарада запослених у локалној управи. Усвојен је закључак да се прикупе информације о евентуалној могућности повећања и доставе Савету, ради разматрања овог питања и доношења одговарајућег става Савета на наредној седници.

Миленко Вучиновић с.р.

Раде Ерцег с.р.