• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetДана 31.05.2016. године у Старој Пазови је одржана 15. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 16:00 часова.

Претходно је одржана и 15. Седница Колегијума Савета дана 17.05.2016. године. Том приликом су представници социјалних партнера разматрали и делегирали одређена питања за 15. седницу СЕС-а, и предложили време одржавања и Дневни ред седнице.

На 15.седници Савет је разматрао и усвојио Записник са претходне Седнице Савета.

Разматран је Предлог Акционог Плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно за 2016. годину. Предложени Акциони План је од стране СЕС-а консензусом усвојен.

Савет је разматрао и примио на знање Информације:
- о статусу објеката општине Стара Пазова, дати на управљање „Рекреатурс“ а.д. Београд, и том прилком дао налог секретару Савета да провери време одржавања годшње Скупштине „Рекретурс“ а.д. Београд, и да ли је послат позив за представника општине,
- о одржаној званичној завршној конференцији твининг пројекта „Унапређење социјалног дијалога“ у чијој реализацији су активо учествовали чланови СЕС-а општине Стара Пазова,
- о одржаном округлом столу у Новом Саду под називом „Искуства у функционисању локалних Социјално економских Савета“. Секретар СЕС-а Стара Пазова је активно учествовао у раду овог скупа.

Разматрана је и усвојена Препорука којом СЕС-а иницира и препручује Скупштини општине и Општинском већу Општине Стара Пазова да донесу Одлуку о додели две „празне столице“ за социјалне партнере: Удружење послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове и Савез самосталних синдиката за општину Стара Пазова. Социјални партнери би присуствовали седницама Скупштине и Већа, са правом дискусије, али без права гласа, уз благовремену доставу позива и материјала. Тиме би се постигло да ставови Социјално-економског Савета буду транспарентни и доступни члановима Већа и одборницима, уз препоруку да их узму у обзир при доношењу својих одлука. Подршку овој Иницијативи - Препоруци Социјално-економског Савета дала је Скупштина Уније послодаваца Војводине и Савез самосталних синдиката Србије, о чему су упутили и званично обавештење Савету.

Разматрана је иницијатива Савеза самосталног синдиката и консензусом од стране СЕС-а усвојен Апел, којим Социјално-економски Савет апелује код председника општине Стара Пазова и Општинске управе општине Стара Пазова, да покушају изнаћи начин да се хитно исплате доспеле обавезе за путне трошкове (за април и мај) запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама, установама културе и управе, и предлаже да се поштују законом прописани рокови за исплату путних трошкова. Договорено је да представник Уније послодаваца-Јово Бијелић уговори састанак код председника општине Ђорђа Радиновића и да представници сва три социјална партнера упознају председника са садржајем напред наведене Препоруке и Апела и њиховом важношћу за развој међусобног разумевања и социјалног дијалога.

Седница је завршена у 16:52 часова.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије