soc-ekon-savetДана 31.01.2016. године у Старој Пазови је одржана 14. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 16:00 часова.

На седници Савет је разматрао и усвојио Записник са претходне Седнице Савета.

Разматран је Захтев социјалног партнера у СЕС-у, Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова за примену Закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, у циљу примене наведеног Закона о повећању зарада запослених у предшколским установама за 4% од децембарске зараде 2015. године, а по увиду у буџет општине то није урађено за предшколску установу „Полетарац”. Појашњавајући Захтев синдиката, Раде Ерцег наводи да према Закону о предшколском васпитању и образовању основица за обрачун и исплату плата у предшколским установама не може бити нижа од основица за обрачун и исплату у основном образовању и васпитању, а на страни оправданог захтева је и објављено мишљење Владе РС којим је објављена нова основица већа за 4%.

Седници Савета присуствовао је Миодраг Теодоровић, начелник Одељења за финансије Општинске управе општине Стара Пазова. Истиче да је буџет општине Стара Пазова урађен пре доношења обвезујућих основица и да се разматра ова проблематика и настоји наћи одговарајуће решење кроз ребаланс буџета током године.

Савет је након расправе једногласно подржао захтев ССС као и активности локалне самоуправе на обезбеђењу материјалних предпоставки за исплату законског повећања основица запосленим у предшколским установама.

На седници је дата сагласност на склапање Уговора о пружању књиговодствених услуга за Социјално-економски Савет у 2016. години, са књиговодственом агенцијом „Информациони биро” из Старе Пазове.

На основу Пословника о раду Савет је донео Одлуку о разрешењу председавајућег Савета Јове Бијелића и заменика председавајућег Савета Радета Ерцега, који су ову дужност обављали у 2015. години.

За председавајућег Социјално-економског Савета општине Стара Пазпова за 2016. годину изабран је Раде Ерцег, испред Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова, а за заменика председавајућег у 2016. години изабрана је Марина Љубинковић испред Локалне самоуправе општине Стара Пазова.

Члановима СЕС-а је уручена писана информација о одржаној јавној Трибини на тему „Сива економија и рад на црно”.

Савет је информисан о предстојећој трибини на тему: „Корпоративно образовање” која је заказана за среду 03. фебруара 2016. године у малој сали „Беле зграде” са почетком у 12 часова, коју организује Техничка школа Стара Пазова у сарадњи са привредницима из Старе Пазове.

Миленко Вучиновић с.р.

Раде Ерцег с.р.