• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetДана 31.01.2016. године у Старој Пазови је одржана 14. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 16:00 часова.

На седници Савет је разматрао и усвојио Записник са претходне Седнице Савета.

Разматран је Захтев социјалног партнера у СЕС-у, Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова за примену Закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, у циљу примене наведеног Закона о повећању зарада запослених у предшколским установама за 4% од децембарске зараде 2015. године, а по увиду у буџет општине то није урађено за предшколску установу „Полетарац”. Појашњавајући Захтев синдиката, Раде Ерцег наводи да према Закону о предшколском васпитању и образовању основица за обрачун и исплату плата у предшколским установама не може бити нижа од основица за обрачун и исплату у основном образовању и васпитању, а на страни оправданог захтева је и објављено мишљење Владе РС којим је објављена нова основица већа за 4%.

Седници Савета присуствовао је Миодраг Теодоровић, начелник Одељења за финансије Општинске управе општине Стара Пазова. Истиче да је буџет општине Стара Пазова урађен пре доношења обвезујућих основица и да се разматра ова проблематика и настоји наћи одговарајуће решење кроз ребаланс буџета током године.

Савет је након расправе једногласно подржао захтев ССС као и активности локалне самоуправе на обезбеђењу материјалних предпоставки за исплату законског повећања основица запосленим у предшколским установама.

На седници је дата сагласност на склапање Уговора о пружању књиговодствених услуга за Социјално-економски Савет у 2016. години, са књиговодственом агенцијом „Информациони биро” из Старе Пазове.

На основу Пословника о раду Савет је донео Одлуку о разрешењу председавајућег Савета Јове Бијелића и заменика председавајућег Савета Радета Ерцега, који су ову дужност обављали у 2015. години.

За председавајућег Социјално-економског Савета општине Стара Пазпова за 2016. годину изабран је Раде Ерцег, испред Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова, а за заменика председавајућег у 2016. години изабрана је Марина Љубинковић испред Локалне самоуправе општине Стара Пазова.

Члановима СЕС-а је уручена писана информација о одржаној јавној Трибини на тему „Сива економија и рад на црно”.

Савет је информисан о предстојећој трибини на тему: „Корпоративно образовање” која је заказана за среду 03. фебруара 2016. године у малој сали „Беле зграде” са почетком у 12 часова, коју организује Техничка школа Стара Пазова у сарадњи са привредницима из Старе Пазове.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије