• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetДана 07.07.2015. године у Старој Пазови је одржана 12. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 14:00 часова.

Разматран и усвојен Записник са одржане 11. Седнице Савета.

На седници је извршена верификација мандата изабраних чланова Социјално-економског Савета, испред локалне самоуправе општине Стара Пазова за наредни мандатни период.

Разматрана је и усвојена повратна Информација Ј.П. ,,Дирекција за изградњу општине Стара Пазова,,. Иста се односи на питање динамике и статуса изградње петље на ауто путу код ,,Делеза,,. Ово питање су иницирали представници Уније послодаваца у Савету на претходној седници Савета.

Чланови Савета испред Уније послодаваца Старе Пазове су констатовали да нема повратне Информације од стране Општинског правобраниоца о питању статуса земљишта уз ауто-пут и могућности уступања истог на коришћење привредницима у циљу развоја предузетништва. Ово питање и иницијатива су усаглашени на 11. седници Савета и упућени су правобранилаштву и чека се повратна информација о овоме веома важном питању за послодавце општине Стара Пазова.

Разматран је текст урађен на основу Акционог плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно у 2015. години. Информацију о овом питању Савету је доставила Комунална инспекција општине у оквиру инспекцијског надзора који врши на основу Закона о комуналним делатностима и одлукама општине. Савет је дао сагласност на садржај текста који ће бити публикован у листу ,,Пазовачка ревија,,.

На седници је иницирано и питање статуса Занатског дома у Старој Пазови и великог интереса привредника општине за реновирање простора Дома и привођења одређеној намени.

О том питању је председавајући СЕС-а Јово Бијелић упознао чланове Савета, нарочито о чињеници да се тек уназад годину дана решио имовински статус Дома, те да је укњижено Удружење предузетника општине Стара Пазова као власник Занатског дома у улици Бранка Радичевића у Старој Пазови.

Да би се поменути простор привео намени и реновирао потребна су одређена и не мала средства као и људи који ће о томе водити бригу. Истиче, да је потребно сачекати доношење Закона о коморама који се очекује до краја године. Затим треба одржати велику изборну скупштину предузетника и објединити удружења која делују на подручју општине. Потребно је приступити изради и доношењу новог Акционог плана рада за наредни период. Питања привођења намени овог простора, реновирања и начина финансирања радника-професионалаца које је потребно упослити а који ће спроводити активности везане за потребе преузетника општине Стара Пазова, дефинисаће се кроз наплату чланарина на основу Закона о коморама.

Седница је завршена у 14:50 часова.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Јово Бијелић с.р

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије