• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetДана 24.04.2015. године у Старој Пазови је одржана 11. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 14:00 часова. На седници је присутан и Марио Квржић испред Ј.П. „Општинска стамбена агенција” општине Стара Пазова.

На седници је разматрано мишљење Општинског јавног правобраниоца општине стара Пазова о статусу имовине општине Стара Пазова, дате на управљање „Рекреатурс” а.д. Београд. У расправи су учествовали чланови Савета и Марио Квржић, испред јавног предузећа „Општинска стамбена агенција” које управља имовином у власништву општине Стара Пазова. Став Савета је да предложи Скупштини општине Стара Пазова да именује свог представника у „Рекреатурс” који ће учествовати у раду скупштине а.д. „Рекреатурс” и заступати интерес општине. Савет предлаже и да се размотри могућност и иницира удруживања малих акционара, у циљу заједничког наступа код доношења одлука на скупштини акционарског друштва.

Нису усвојени предлози поднети од стране социјалног партнера, Савеза самосталног синдиката општине Стара Пазова, који се односе на потписивање Колективног уговора за предшколске установе „Полетарац” и „Радост” због различитог става представника локалне управе у Савету.

Није постигнут консензус и није донет став о другом питању поднетом од стране социјалног партнера у Савету, Савеза самосталног синдиката општине Стара Пазова. Оно се односи на урушавање синдикалних организација у неким јавним предузећима и установама за културу и информисање, која активност се према мишљењу ССС општине Стара Пазова, спроводи од стране поједних постављених или изабраних лица у тим установама.

Унија послодаваца Старе Пазове делегирала је два питања од важности за послодавце.

Прво питање се односи на потребе развоја предузетништва и измештања занатских радњи из насељеног места у индустријску зону. Став Савета је да општина Стара Пазова, размотри могућност уступања земљишта у индустријској зони уз ауто пут за потребе привредника. Ово питање ће бити актуелно након што држава уступи општини Стара Пазова предметно земљиште на кориштење, будући је исто у државној својини. Питање ће Савет упутити Општинском јавном правобранилаштву.

Друго питање односи се на изградњу саобраћајне петље на ауто путу код „Делеза”. Отворено питање за послодавце је зашто се не гради и када се планира да ће петља бити изграђена. Ово питање Савет је подржао и усвојио Иницијативу коју ће упутити Ј.П. „Дирекција за изградњу општине Стара Пазова”.

На седници је извршена верификација чланова Социјално-економског Савета, испред Уније послодаваца Старе Пазове и Савеза самосталног синдиката општине Стара Пазова, за наредни мандатни период.

Усвојен је Акциони План рада Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно у 2015. години.

Усвојена је Информација са одржане дводневне обуке у Шабцу у оквиру твиниг пројекта „Унапређење социјалног дијалога у Србији” у којој су учетвовали три члана Савета и секретар.

Савету је дата Информација о кориштењу простора за потреба Савета, за наредних пет година.

Седница је завршена у 15:50 часова.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Јово Бијелић с.р

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије