• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savet26. јануара 2015. године, у Белој згради, Словенски трг бб, са почетком у 14:00 часова, одржана је 10. седница Социјално-економског Савета. Седници је поред чланова Савета присуствовала Јадранка Бубоња, испред Националне службе за запошљавање у Старој Пазови и представници медија.

Усвојен је Записник са 9. седнице Савета, одржане 18. децембра 2014. године. Под тачком 2. дневног реда, Савет је разматрао питање незапослености на подручју општине Стара Пазова, о чему је Јадранка Бубоња упознала чланове Савета, према расположивим подацима из децембра 2014. године.

Истакнуто је да на подручју општине Стара Пазова има 3561 незапослено лице. Уочена је неповољна структура незапослених, јер око 30% чине незапослена лица старости преко 50 година, а исто толики постотак је незапослених лица млађих од 30 година. Квалификациона структура незапослених такође није повољна, јер има доста застарелих занимања и неодговарајућих квалификација у односу на потребе послодаваца.

Стопа незапослених у висини од 18,88% је најнижа у Сремском округу што је позитивно оцењено. Информација која је објављена на телевизији Б92 да је стопа незаполсености на подручју општине 6% није тачна и Савет апелује да се убудуће, за јавност не пласирају информације које нису статистички тачне, јер то може довести до негативног расположења и иксривљене слике у јавности и код потенцијалних инвеститора.

Кроз расправу је наглашено да у Новом Саду постоји Центар за едукацију и преквалификацију, где је у прве три године рада обука бесплатна, под условом да постоји потреба послодавца, који ће тако обучено лице да прими у радни однос. Савет предлаже послодавцима на подручју општине Стара Пазова да искажу потребе за одређеним профилима радника и доставе их Националној служби за запошљавање. Служба да изврши селекцију из редова незапослених који могу да похађају обуку и кординира рад са Центром за обуку у НС.

Помоћ код реализације ове активности, а у циљу смањења незапослености неопходно је да пружи и локална управа општине Стара Пазова.

На седници је дата сагласност на склапање Уговора о пружању књиговодствених услуга за Социјално-економски Савет у 2015. години са књиговодственом агенцијом: ,,Информациони биро” из Старе Пазове.

На основу Пословника о раду, Савет је донео Одлуку о разрешењу Марине Љубинковић, председавајуће Савета и Јове Бијелића, заменика председавајућег Савета, који су ову дужност обављали у 2014. години.

За председавајућег Социјално-економског Савета општине Стара Пазова за 2015. годину изабран је Јово Бијелић, испред Уније послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове, а за заменика председавајућег у 2015. години изабран је Раде Ерцег, испред Савеза самосталних синдиката општине Стара Пазова.

Седница је завршена у 15:05 часова.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Јово Бијелић с.р

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије