• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

6. седница радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црноРадна група СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно, одржала је дана 09. децембра 2014 године, 6. седницу. Седница је одржана у Белој згради, са почетком у 15,00 часова. Том приликом расправљано је о активностима које су спроведене према Акционом Плану рада у 2014. години. Договорена је припрема и штампање Пуибликације о раду Радне групе, која ће садржати активности које су реализиране током године. Публикација ће бити урађена у 100 примерака, и дистрибурана социјалним партнерима Савета и институцијама које прате ову активност, и локалним електронским и штампаним медијима.

Дана 16. децембра, у Белој згради, са почетком у 14,30 часова, одржана је 8. седница Колегијума Социјално-економског Савета. Разматран је Правилник о раду Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, који је усклађен са Изменама и допунама Закона о раду и Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату зарада код корисника јавних средстава. Колегијум Савета је усвоји предлог Правилника за Савет, датум одржавања и дневни ред за седницу Савета.

Дана 18. децембра 2014. године, у Белој згради, Словенски трг бб, са почетком у 14,30 часова, одржана је 9. седница Социјално-економског Савета. Усвојен је Записник са 8. седнице Савета која је одржана 14. новембра 2014. године.

На седници је усвојен Правилник о раду Савета, усклађен са Законом о раду и Законом о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

На седници је разматрана Информација о социјалном предузетништву у Србији, коју је члановима Савета презентовала Светлана Кесер, која је присуствовала семинару у организацији ССС Војводине. Чланови Савета су кроз расправу истакли да за оснивање социјалног предузећа требају кумулативно бити испуњени социјални, економски и еколошки разлози. Савет ово питање сматра веома битним, у циљу смањења незапослености, нарочито теже запошљивих категорија и инвалидних лица. Чекају се законска решења у овој области, која су у законској процедури. Закључено је да ће Савет у сарадњи са локалном самоуправом, социјалним и осталим заинтересираним партнерима учинити даљи напор у правцу оснажења социјалног предузетништва у нашој локалној средини. Треба урадити Анализу стања и иницирање оснивања социјалног предузећа ...

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије