• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

3-grb-srbijeМинистарство пољопривреде и заштите животне средине апелује на све грађане, да током боравка у природи, и извођења радова на пољима, не пале ватру на отвореном јер се може проширити и изазвати шумске пожаре, чије су штете непроцењиве.

Наступајући период високих температура веома ће погодовати настанку шумских пожара, а обзиром да је наступио и период коришћења годишњих одмора и самим тим повећаног присуства становништва у природи, Министарство пољопривреде и заштите животне средине апелује на грађанe да се одговорно понашају при одласку у природу, и да не врше неконтролисано паљење ватре на отвореном простору, уколико та места нису за то предвиђена (видно обележена) и обезбеђена.

Управа за шуме ресорног министарства наложила је корисницима шума који газдују државним шумама да предузму појачане мере на заштити шума од пожара у складу са плановима заштите шума од пожара и прописима.

Подсећамо и да је законом забрањено паљење корова, стрњишта, трстике, траве и другог растиња, као и паљење отворене ватре у шуми и на земљишту у непосредној близини шуме, на удаљености мањој од 200 метара од руба шуме.

Шумарско ловна инспекција Министарства пољопривреде и заштите животне средине ће обављати појачану контролу спровођења мера заштите од пожара, како код корисника и сопстевника шума, тако и код корисника ловишта.

Такође, позивамо грађане да, уколико уоче ватру на отвореном или мањи пожар, о томе одмах обавесте МУП – Сектор за ванредне ситуације.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије