• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-pocetkom-proleca-u-staroj-pazovi-krece-izgradnja-stambenih-zgrada-iz-rsp-potprojekta-5Јавно предузеће, Општинска стамбена агенција Општине Стара Пазова, одржало је у петак, 12. јануара презентацију Регионалног стамбеног програма у Републици Србији и потпројекта 5, у оквиру којег ће у Општини Стара Пазова бити изграђен комплекс зграда са укупно 169 станова у Фрушкогорској улици у Старој Пазови, намењених избегличким породицама, које су управо општину Стара Пазова изабрале за нови почетак, након ратова 90-их и нови дом. Презентација је превасходно била намењена грађевинским компанијама, које су се одазвале на позив, како би им се представио овај пројекат и као и увек до сада, дала могућност да они буду извођачи радова на изградњи зграда, чиме би се додатно унапредила домаћа, локална привреда.

Регионални стамбени програм присутним представницима око 20 домаћих грађевинских компанија из општине Стара Пазова, Београда и Новог Сада, представила је Ивана Чубриловић, руководилац сектора инвестиција и одржавања у Општинској стамбеној агенцији, истакавши како је циљ овог програма обезбеђивање трајних стамбених решења за преко 5000 избегличких породица у 117 општина у Србији. Укупна вредност реализације програма у Републици Србији је око 335 милиона евра обезбеђених из донаторских средстава и националне контрибуције. Финансиран је средствима Европске уније, а фондом управља Банка за развој Савета Европе.

Општина Стара Пазова и ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова (ОСА) имају активну, дугогодишњу сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, а преко Комесаријата и са УНХЦР-ом и до сада је предузето више значајних активности у циљу решавања стамбених питања за избегла лица, која живе на територији старопазовачке Општине (куповина кућа са окућницом, набавка грађевинског материјала, изградња монтажних кућа и комплекса зграда).

И за овај пројекат, у најкраћем, технички могућем року, са циљем да се убрза процес решавања овог кључног питања, Општина је са Општинском стамбеном агенцијом обезбедила земљиште, пројектно-техничку документацију, грађевинску дозволу, изградиће комплетно комунално опремање тј. инфраструктуру предвиђених парцела, на основу израђеног пројекта. Генералије пројекта изградње зграда у Фрушкогорској улици присутнима у петак је представио Милорад Симеуновић, надлежан за инвеститорски надзор над пројектом. Процењена вредност изградње седам зграда намењених трајном решавању стамбеног питања за избегла лица је скоро 4 милиона евра, а планирани почетак радова је мај ове године.

На самом почетку, све присутне поздравио је Ђорђе Радиновић, први човек старопазовачке Општине истакавши да је: „Општина Стара Пазова овај задатак схватила веома озбиљно и исто тако кренула у реализацију свих до сада доступних пројеката, захваљујући којима је велики број избегличких породица заувек решило своје стамбено питање“.

Презентацији поменутог сегмента Регионалног стамбеног програма и пројекта у оквиру њега, који ће за велики број поменутих породица насељених у старопазовачкој Општини, решити животно питање становања, присуствовали су и Татјана Кадијевић из Јединице за управљање пројектима, Слободан Илић, извршни директор ОСА-е, Марио Квржић, заменик директора ОСА-е, Владимир Јовановић, помоћник председника Општине, Маја Грбић, начелница Одељења за урбанизам, Бранка Стојановић, начелница Одељења за инвестиције, Милена Диковић, заменик начелника Општинске управе, Драгана Барјактаревић, општински повереник за избеглице и Ђорђе Вукашинац, члан Општинског већа.

Најављено да ће већ наредних дана бити објављен позив, који ће јавно доступним учинити Јединица за управљање пројектима Владе Републике Србије, путем своје званичне интернет странице, као и да сви понуђачи имају у виду предвиђени рок за достављање документације од 52 дана. Важно је и напоменути да ће главну координацију свих даљих корака око избора извођача радова вршити управо ЈУП, а план је да се сав посао који предстоји реализује на најефикаснији могући начин и у складу са свим, пројектом предвиђеним, роковима.

Преузмите документ:

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије