• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: недеља, 20. мај 2018. год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-stara-pazova-na-sajmu-eu-projekata-eu-i-srbija-na-deluНа сајму ЕУ пројеката „ЕУ и Србија на делу“ који је одржан у петак, 5. маја у Зрењанину, у оквиру манифестације „Европско село“, општина Стара Пазова је представила свој пројекат „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“, у оквиру програма „Подршка Европске Уније инклузивном друштву“.

Сајам „ЕУ и Србија на делу“ су отворили Јадранка Јоксимовић – министарка без портфеља задужена за Eвропске интеграције, Оскар Бенедикт – вршилац дужности шефа Делегације Европске Уније у Србији, Чедомир Јањић - градоначелник Зрењанина и Милан Чежек из Фонда за Европске послове АП Војводине. На сајму је представљено око 30 најзначајнијих актуелних пројеката које финансира Европска Унија, а посетиоци сајма су могли да виде на који начин Европска Унија помаже реализацију пројеката из сфере социјалне инклузије, посебно подршке деци предшколског узраста, ромској популацији, избеглим и расељеним лицима. Поред представљања пројеката, свој поглед на Европу су показали и ученици зрењанинских школа кроз игру, песму и традицију.

Пројекат „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“ је представљен кроз изградњу Холистичко - рехабилитационог центра „Ослонац“ који ће бити прилагођен особама са инвалидитетом и садржаће слану собу и две сензорне, у којима ће се пружати подршка деци и младима са различитим потешкоћама. Услуге центра ће бити доступне кроз пројекат ученицима школе за децу са сметњама у развоју, а по завршетку пројекта и ученицима типичних школа које имају подршку дефектолога. Пројекат се реализује у сарадњи са ШОСО „Антон Скала“ из Старе Пазове уз стручну помоћ ШОСО „Милан Петровић“ из Новог Сада, а програм спроводи Делегација Европске Уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. За више информација посетити http://oslonacstarapazova.rs

Поред општине Стара Пазова, на штанду су своје пројекте представили и општина Рума - „Више искуства за више могућности“, општина Ковачица - „Побољшање услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом у Ковачици“ и представник Regional Housing Programme – који је подржан од стране ЕУ, а односи на се пружање помоћи избеглим и интерно расељеним лицима у погледу трајног решавањa стамбеног питања.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије